Vårsangfesten har vært et kjært og tradisjonsrikt innslag i Bøfjorden på 1. mai. Men i fjor var den borte.

Når det musikalske vårslippet når er tilbake på kartet, er det altså flyttet fram til 8. april. Dermed heller ikke like mye vår, i hvert fall ikke uteomhus.

- Det er praktiske årsaker til at vi har flyttet arrangementet fram i tid, sier Bernt G. Bøe, som er musikalsk leder i Prosjekt 17.

Søndag ettermiddag står allsang, operaperler og «Seterkabaret» på programmet, i skjønn harmoni med ettermiddagskaffe og utlodning til lokalt kulturarbeid.

 

Den ferske TriOpera består av sangerne Sigrid Vetleseter Bøe og Maria Nohr og pianisten Hedda Hansen Berg. Sigrid møtte vi sist i «Carmen» under Operafestukene i Kristiansund. Maria har nettopp hatt kjempesuksess i «Sound of Music» på Hålogaland Teater.

Med seg har de bassen Erik Rosenius, som nylig har fått engasjement ved Berliner Staatsoper. I påska var han solist i «Johannespasjonen» av Bach i Haugesund og i Stockholm.

Norsk og svensk

Prosjekt 17 synger norske og svenske vårsanger og viser scenisk utdrag fra Bernt Bøes «Seterkabaret». Medlemmer av Surnadal Folkedansarlag trør polsen på setervollen – med Torgeir Leivdal som spellmann på fela.

Gunnvald Bøe serverer muntre lokale historier.