Oterholm har fått prisen for sitt aktive arbeid for lokal nordmørshistorie og ikke minst lokalhistorien i Halsa kommune. Han er også foreslått av Halsa kommune til prisen.

– Den historiske interessen begynte tidlig. Vi har lett i våre årbøker og funnet ut at i årboken for 1963 har han allerede skrevet en historisk artikkel om Halsagårdens historie og om museet der. Da var han elev ved den høgre skolen i Kristiansund, elev i 5R og skrev obligatorisk særoppgave i historie, skriver styret i historielaget i sin begrunnelse.

Einar Oterholm, som har skrevet flere lokalhistoriske hefter og bøker, er nå i gang med et prosjekt om et av landets eldste laksevorpene; Kroknes laksevorpe på Hendset i Halsa.

Fra før har han skrevet om Halsa kirke, Halsa videregående skole, Nordmøre husmorskole og om tørking av klippfisk på Korsnesa.

Holder foredrag

Prisen deles ut under Nordmøre Historielag sitt årsmøte førstkommende lørdag. I den forbindelse vil Oterholm også holde sitt foredrag «Hollendertiden på Nordmøre».

– Kuliprisen er blitt et ikon blant historieinteresserte på Nordmøre. Og vi er glad for at Einar Oterholm kommer til årsmøtet for å motta prisen, skriver historielaget.