Paret giftet seg 25. august 2001 og feirer i år 20 års ekteskap. I den forbindelse stiller de i radioprogrammet Sommer i P2 lørdag. Der forteller de ifølge NRK med egne ord om kjærlighet, samliv, utenforskap og sykdom.

– Jeg vet at de vanskelige årene mellom tenåring og voksen kan være en veldig sårbar livsfase for mange. Sånn var det for meg, sier kronprinsesse Mette-Marit.

– Dette er et program til dem som trenger å bli holdt, sier hun.

Høsten 2020 var kronprinsparet på besøk i Kristiansund. De hadde et tettpakket program og var blant annet innom rådhuset, koronateltet utenfor Helseinnovasjonssenteret, Allanengen skole og Festiviteten. Besøket gjorde inntrykk.

– For det første var det veldig riktig å komme sjøveien. Kristiansund er en by som er rettet mot havet – på flere måter. Vi startet dagen med å snakke om beredskap og hvordan Kristiansund har taklet pandemien. Så var det veldig fint å høre om hvordan Kristiansund og regionen jobber med bærekraft. Det syns jeg var kjempespennende. Både det å gå rett inn og se på: «OK, hvordan kan vi bidra til å nå disse forskjellige bærekraftsmålene, og hvordan kan vi måle dette, slik at vi ser framskritt eller ikke», sa kronprinsen til Tidens Krav etter under besøket.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Se bildene: Kronprinsparet i Kristiansund