Målforskjellen kan bli avgjørende for hvilke lag som går videre i Norges gruppe, og da kan Brann-keeperens kjemperedning på et skudd fra Indiah-Paige Riley i det 63. minutt vise seg svært verdifull. Riley fikk god treff med venstrefoten og skrudde ballen i retning av lengste kryss, men Mikalsen kastet seg og slo den ut.

– Å få den redningen på det nivået her var deilig for min del, men samtidig er det ekstremt frustrerende at det ikke hjalp oss til poeng. Vi er her for å vinne, og det var en stor skuffelse å tape, sier Mikalsen til NTB.

Også i det 90. minutt hadde New Zealand en stor sjanse til å skaffe seg to måls seiersmargin. Da fikk laget straffespark etter at et innlegg ble skutt opp i den utstrakte hånden til Tuva Hansen, men Mikalsen presset Ria Percival til å skyte i tverrliggeren og ut.

Stressa type

– Jeg kjenner Ria veldig godt. Vi har spilt sammen i Tottenham, og hun er en stressa type. Jo lenger jeg snakket med dommeren og så henne i øynene og smilte, desto bedre tror jeg det var for at hun skulle sette den i tverra, sier Mikalsen.

– Man tar jo med seg det positive, selvfølgelig. Hvis denne gruppa ender med å avgjøres på målforskjell så er det positivt at jeg har bidratt, men for meg er det viktigste at laget vinner, og når vi ikke gjør det så er det kjedelig.

Viktig forskjell

Dersom Norge slår Sveits og sveitserne deretter slår New Zealand, kan tre lag i gruppa fort havne på seks poeng hver. Da avgjør total målforskjell, og da vil det bety mye at det ble 0-1 og ikke 0-2 torsdag.

– For eksempel, ja. Men akkurat nå ser vi bare fram mot neste kamp. Sveits har vi snakket om lenge allerede, og vi skal være godt forberedt, sier Mikalsen.