Den norske filmen «Vikingulven» ligger på førsteplass på Netflixs liste over mest sette filmer i verden med et annet språk enn engelsk.

Filmen er blitt sett over 28 millioner timer til sammen på Netflix siden lanseringsdatoen 3. februar, og den topper filmlistene i nesten 90 land, ifølge Netflixs egne tall. Det skriver VG.

«Vikingulven» er regissert av Stig Svendsen, og manusforfatter er Espen Aukan fra Kristiansund.

Noen dager før filmens kinopremiere, som var 18. november i fjor, kunne Aukan fortelle at filmen så langt var blitt godt mottatt av det unge publikumet den er rettet mot.

– Vi har fått fine tilbakemeldinger så langt fra dem som er i målgruppen, sa manusforfatteren til Tidens Krav.

«Vikingulven» har i skrivende stund fått 5,2 av 10 stjerner på IMDb. Ifølge Dagsavisen fikk filmen jevnt over anmeldelser litt over- og midt på treet da den hadde norsk kinopremiere, og de første internasjonale kritikkene etter Netflix-premieren føyer seg inn i den samme tendensen.

Filmen handler om Thale (17), som nettopp har flyttet med familien til den lille byen Nybo fordi moren har fått jobb i det lokale politiet.

På en strandfest med lokale ungdommer blir en student brutalt drept, og Thale er nøkkelvitne i saken. Hvem eller hva står bak drapet? Mye tyder på at det kan være et dyr, kanskje en ulv. I løpet av etterforskningen oppdager Thales mor at de står overfor noe ganske annet og ukjent. Samtidig begynner Thale å få syner og oppføre seg merkelig. Hva skjer ved neste fullmåne?

Se traileren for Vikingulven her (YouTube):

Aukan skrev også manuset til Netflix-suksessen «Troll», som – basert på antall strømmetimer i løpet av de første 28 dagene etter lansering – er strømmetjenestens mest populære ikke-engelskspråklige film gjennom tidene, med 155.560.000 strømmetimer. «Troll» ble lansert på Netflix 1. desember i fjor, ligger for øvrig på tiendeplass på listen som «Vikingulven» nå topper.

Med det topper manusforfatteren fra Kristiansund Netflix-listene med to filmer på kort tid.

– Personlig er det veldig stas å se at «Vikingulven» lå som nummer 1 og «Troll» som nummer 10, og for norsk film er det kjempegøy at «Kampen om Narvik» også ligger som nummer tre. Tre norske filmer, det er gøy, skriver Aukan i en epost til Tidens Krav.

Les også

Ga sitt liv for Norges gull på Nordmøre