Kristiansunder sendte naboen på tabelltopp – men også en annen KBK-kjenning ble avgjørende for sitt lag

KRISTUANSUNDER: 2-3 ved Moldes kristiansunder Stian Gregersen (til venstre), med Moldes Eirik Ulland Andersen og Moldes Martin Bjørnbak under eliteseriekampen mellom Start og Molde på Sør arena i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

KRISTUANSUNDER: 2-3 ved Moldes kristiansunder Stian Gregersen (til venstre), med Moldes Eirik Ulland Andersen og Moldes Martin Bjørnbak under eliteseriekampen mellom Start og Molde på Sør arena i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto:

Stian Gregersen og Daouda Bamba ble helt avgjørende for både Molde og Brann i den siste serierunden av Eliteserien.

DEL

Stian Gregersen sikret seieren med sin 3-2-scoring for Molde mot Start på Sør Arena i Eliteserien onsdag.

Mikael Birk Ugland sendte Start i føringen etter 18 minutter, men Marcus Holmgren Pedersen utliknet for Molde ett kvarter før sidebytte. Kristoffer Haugen ga MFK ledelsen i siste minutt av første omgang.

Da det var spilt en halv time i andreomgangen, utliknet innbytter Mathias Bringaker for Start. 23-åringen har scoret tre seriemål i år. Gregersen avgjorde med sin scoring seks minutter på overtid.

Molde står med full pott så langt i årets sesong.

Starts Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik og Eman Markovic fikk gult kort. For Molde fikk Tobias Christensen, Eirik Hestad og Etzaz Hussain gult kort.

På tre kamper har Start to poeng, mens Molde har plukket ni poeng.

Kampen ble ledet av Tore Hansen. 200 tilskuere fikk med seg kampen.

Start møter Odd 27. juni, og Molde spiller neste kamp mot Stabæk dagen etter.

(©NTB)

Daouda Bamba så ut til å snu nederlag til ledelse for Brann på kort tid, men storspill av Niklas Castro sørget for 2–2 og poeng for Aalesund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJØRENDE: Branns Daouda Bamba springer til midtsirkelen med ballen etter å ha satt inn 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AVGJØRENDE: Branns Daouda Bamba springer til midtsirkelen med ballen etter å ha satt inn 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

I annen kamp på rad tok Aalesund ledelsen, men i motsetning til det som til slutt ble et stortap mot Kristiansund, var det langt jevnere da Brann kom besøk i Aalesund.

Niklas Castro scoret sitt første mål for sesongen etter en halvtime og ga Aalesund ledelsen, men nok en gang forsvant ledelsen for Aalesund og nok en gang scoret en Daouda Bamba i kjempeform for Brann.

For i løpet av sju minutter i 2. omgang var kampen snudd etter to mål av den enkle sorten for Branns ivorianske spiss. Men denne gang klarte Aalesund å svare på tiltale.

Nok en gang var fjorårets toppscorer Castro involvert, da han snaue 20 minutter før slutt sendte gjennom Hólmbert Aron Fridjonsson som utliknet alene med keeper.

Med 2–2 gikk Brann på årets første poengtap, mens Aalesund kapret sesongens første poeng.

Aalesund skal til Drammen og spille mot Strømsgodset søndag, mens Brann skal spille rundens hovedkamp hjemme mot Rosenborg. Da håper bergenserne at Bamba kan opprettholde scoringsformen.

Castro-mål

For Bamba som scoret det forløsende ledermålet mot Viking sist var nære på ved å score igjen før det var spilt ti minutter mot Aalesund. Dessverre for ivorianerens del dalte hans akrobatiske avslutning ned like utenfor mål.

I stedet var det Aalesund og Niklas Castro som kunne ta ledelsen etter en halvtime. Etter en god sjanse tok Simen Nordli lekkert med seg returen forbi en forsvarer og spilte inn til Castro foran mål. Med to raske touch fikk fjorårets toppscorer for Aalesund pirket inn en ledelse til hjemmelaget.

Etter en tam første omgang fra Brann var det i likhet med kampen mot Viking et langt friskere lag som kom på banen i 2. omgang, og nok en gang sto Bamba for mål.

Bamba-dobbel

Etter 53 minutter utliknet Brann-spissen på enkelt vis på bakre stolpe etter et flott innlegg fra Petter Strand og etter en snau time kunne han gi Brann ledelsen etter å ha blitt servert av Aalesunds gavmilde forsvar.

Etter en stuss fra høyreiste Kristoffer Barmen ble Daníel Leó Grétarsson presset såpass av Bamba at han lobbet ballen over sin egen keeper i et desperat forsøk på å klarere ballen. Bamba takket for hjelpen og fikk til slutt kranglet inn sitt annet mål på sju minutter og Brann var i ledelsen.

Men 72 minutter ut i kampen var lagene like langt igjen. Nok en gang var Castro involvert, da han sendte gjennom Fridjonsson, som var sikker alene gjennom med Branns keeper.

(©NTB)

Artikkeltags