Sunnmørsposten: Det skal ikke være dagkirurgi i Kristiansund

I Kristiansund skal det være poliklinikk, men ikke dagkirurgi, ikke anestesi og ikke døgntilbud i spesialisthelsetenesten, mener Sunnmørsposten.

I Kristiansund skal det være poliklinikk, men ikke dagkirurgi, ikke anestesi og ikke døgntilbud i spesialisthelsetenesten, mener Sunnmørsposten.

Artikkelen er over 4 år gammel

De to sykehusene på Sunnmøre trenger penger, er begrunnelsen på lederplass.

DEL

"Kristiansund misser sjukehuset sitt, men har ein tydeleg ambisjon om at det distriktsmedisinske senteret skal vere så likt eit sjukehus som råd er. Det å ha kirurgisk og anestesikapasitet både på Hjelset og i Kristiansund med tre kvarters reiseavstand imellom er sløsing med ressursar, og kostnaden må heile helseføretaket, inkludert Ålesund og Volda bere", skriver Sunnmørsposten på lederplass.

Det vises til at de to sykehusene på Sunnmøre trenger milliarder både til modernisering og vedlikehold som må vike plass for et topp moderne sjukehus i Romsdal og nytt distriktsmedisinsk senter på Nordmøre.

"Desto viktigare er det at det ikkje blir brukt ei krone meir enn nødvendig på det nye helsetilbodet i Romsdal og på Nordmøre. Sjukehuset på Hjelset skal vere det einaste, og det skal byggast så nøkternt som råd er. I Kristiansund skal det vere poliklinikk, men ikkje dagkirurgi, ikkje anestesi og ikkje døgntilbod i spesialisthelsetenesta. Omkampane må no vere over, og det er på tide at alle prøver å dra lasset i fellesskap, for det er snakk om litt av eit lass", skriver avisen på lederplass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken