«The Terminaltor», «Lekter'n» eller «Nordmøringen»?

Passasjerterminalen ved Devoldholmen skal få navn. Det har kommet inn en rekke forslag.

Passasjerterminalen ved Devoldholmen skal få navn. Det har kommet inn en rekke forslag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette er blant navnene som passasjerterminalen kan få.

DEL

Kristiansund og Nordmøre Havn IKS har tidligere etterlyst navneforslag til den nye hurtigbåtterminalen ved Devoldholmen.

Nå er 27 navn samlet i en stor avstemming på nett, og Kristiansund og Nordmøre Havn oppfordrer på sine Facebook-sider til å gå inn og stemme.

Her kommer du rett til avstemmingen (ekstern lenke).

Ulike forslag

Det har kommet inn mye forskjellig blant navneforslagene. «The Terminaltor» spiller på filmene med Arnold Schwarzenegger, mens «Atlanterhavsterminalen» kanskje kan være passende så nært Atlanterhavstunnelen og Atlanterhavsveien.

«Jappe Ippes Terminal» er en hyllest til klippfiskpionéren på 1600- og 1700-tallet, og «Keiko» til spekkhoggeren som tilbrakte sine siste dager på Nordmøre i 2002 og 2003.

Nordmøring eller trønder?

Kanskje det enkle navnet «Hurtigbåtterminalen» er det riktige, eller det mer internasjonale «Kristiansund Harbour Terminal»? «Lekter'n» er ganske beskrivende, mens «Nordmøringen» kan oppfattes som et samlende navn.

«Trønderrampen» er også foreslått, men det gjenstår å se om det er et navn som kan slå an på disse trakter.

Det ble bestemt å få tak i en ny passasjerterminal på grunn av at den gamle lekteren er rusten og lekker som en sil. Den nye lekteren har en lengde på 40 meter og bredde på 10 meter.

Artikkeltags