TV2: Vil granske barnevernet i Kristiansund

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesmannen i Møre og Romsdal vil åpne tilsynssak i to fosterbarnssaker for å finne ut om barnevernet i kommunene har fulgt regelverket.

DEL

Sunnmøre tingrett dømte mandag en fosterfar i 50-årene fra Ålesund til seks års fengsel for grove seksuelle overgrep og voldtekt av fosterdatteren. I hemmelighet og med spionkamera filmet han også jenta mens hun dusjet og gikk på toalettet, det skriver TV2 .

Den dømte ålesunderen har også vært fosterfar for en gutt med Kristiansund som hjemkommune. Kristiansund kommune ble i mai i fjor varslet om at fosterfaren var under etterforskning. Først etter straffesaken mot fosterfar var avsluttet i Sunnmøre tingrett, valgte Kristiansund kommune å ta gutten ut av fosterhjemmet.
 

Fylkesmannen i Møre og Romsdal vil nå ifølge TV2 åpne tilsynssak i begge fosterbarnssakene og granske de grundig for å finne ut om barnevernet i kommunene har fulgt regelverket.

- Vi er opptatt av å evaluere i ettertid for å se om noe burde vært gjort annerledes, svarer barnevernsleder Elin Christine Karlsvik i Kristiansund kommune til TV2.

Artikkeltags