Det blir litt jubileum, likevel

Maryia Vaitukevich jober med «Menneskekroppen». Resultatet får du se i Kristiansund Kunstforening 15. og 16. juni.

Maryia Vaitukevich jober med «Menneskekroppen». Resultatet får du se i Kristiansund Kunstforening 15. og 16. juni.

Den store jubileumsforestillingen ble det ikke noe av. Men elevene ved Kristiansund kulturskole får rikelig anledning til å vise hva de holder på med.

DEL

Kulturskolen hadde planer om å slå på stortromma i anledning av at det i år er 50 år siden Kristiansund fikk musikkskole.

Men på grunn av stram økonomi, måtte den planlagte forestillingen i Festiviteten 16. juni avlyses.

Arrangementer blir det likevel, selv om ikke alt som var planlagt lar seg overføre til «hjemmebanen» Atlanten ungdomsskole.

– Det blir noen flere elevkonserter, hvor elevene får framføre det de har øvd på. På denne måten klarer vi å holde kostnadsnivået på et mer normalt nivå, sier fagleder Hanne Tømmervåg Tetlie.

Teaterelevene har allerede hatt sin markering, med tredobbel forestilling i april. I forrige uke var det bandkonsert.

Tirsdag er det strykernes tur til å vise seg fram, både individuelt og i samspill. Torsdag er det fiolinister, pianister og gitarister som skal i aksjon.

«Ekte» utstilling

Kunstelevene ved kulturskolen inntar Kristiansund Kunstforenings lokaler 15. og 16. juni. Da får elevene holde utstilling tilnærmet lik det voksne og mer profesjonelle kunstnere får.

Kulturskolen har mange grupper. Dissimillis er en av dem, og de har sin egen konsert på Atlanten 16. juni. Spillegleden er alltid stor når elevene i denne gruppa slår seg løs.

- 17. juni blir det en stor elevkonsert på Atlanten, med mange disipliner. Alle uttrykk får vist hva de har holdt på med, sier Hanne Tømmervåg Tetlie.

Artikkeltags