Lars (55) er en rutinert korsanger, men han er spent foran adventskonserten i Nordlandet kirke

Klar for debut: Lars Eide (i midten) får sin første konsertopplevelse med Egges Mannskor søndag.

Klar for debut: Lars Eide (i midten) får sin første konsertopplevelse med Egges Mannskor søndag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Egges Mannskor i Kristiansund synes det blir en skral førjulstid hvis de ikke får til en konsert.

Og da aller helst i Nordlandet kirke.

Tradisjonen videreføres i år, med konsert søndag ettermiddag. Også i år har det gått ut invitasjoner til andre kor på Nordmøre, slik at hele sju kor skal i ilden: Quernes Mandssangerforening fra Averøy, Koriosa og Frimurerkoret i Kristiansund, Aure Songlag, Tingvollklang, Jazzåkoret fra Sunndal – og Egges.

Mannskor er tingen

Lars Eide (55) har lang fartstid fra Trøndernes Mandssangerforening. Når han flyttet til Kristiansund, var det lite annet enn mannskor som var aktuelt.

– Det finnes mange fine kor med god klang, men det er mannskor som er tingen for meg. Det ser ut som bemanningen er bra her i Egges Mannskor. Ofte er det tynt med 1. tenorer, men her er det faktisk ikke så verst. Kanskje verre med 2. basser. Det har vært lett å finne seg til rette, sier Eide, som gleder seg til sin første konsert med koret.

Annet miljø

Nykommere er også Per Olav Tellesbø (60) og Sigvart Sivertsen (55). Tellesbø har et par års fartstid i Kristiansund kirkekor, mens Sivertsen har vært innom både Fosnafolk og Operakoret.

– Jeg har hørt Egges Mannskor 17. mai på trappa utenfor Festiviteten i mange år. Jeg er imponert over fylden i koret, sier Tellesbø.

Sivertsen vurderte også Kammerkoret, men onsdag som øvingsdag passet dårlig.

– Det blir et annet miljø i mannskor. Og så slipper vi jo unna disse sopranene, sier Sivertsen – i kjent stil.

Artikkeltags