Gå til sidens hovedinnhold

Lars (55) er en rutinert korsanger, men han er spent foran adventskonserten i Nordlandet kirke

Egges Mannskor med seks vennekor

Artikkelen er over 4 år gammel

Egges Mannskor i Kristiansund synes det blir en skral førjulstid hvis de ikke får til en konsert.

Og da aller helst i Nordlandet kirke.

Tradisjonen videreføres i år, med konsert søndag ettermiddag. Også i år har det gått ut invitasjoner til andre kor på Nordmøre, slik at hele sju kor skal i ilden: Quernes Mandssangerforening fra Averøy, Koriosa og Frimurerkoret i Kristiansund, Aure Songlag, Tingvollklang, Jazzåkoret fra Sunndal – og Egges.

Mannskor er tingen

Lars Eide (55) har lang fartstid fra Trøndernes Mandssangerforening. Når han flyttet til Kristiansund, var det lite annet enn mannskor som var aktuelt.

– Det finnes mange fine kor med god klang, men det er mannskor som er tingen for meg. Det ser ut som bemanningen er bra her i Egges Mannskor. Ofte er det tynt med 1. tenorer, men her er det faktisk ikke så verst. Kanskje verre med 2. basser. Det har vært lett å finne seg til rette, sier Eide, som gleder seg til sin første konsert med koret.

Les også

Gir seg etter 43 år i Egges Mannskor

 

Annet miljø

Nykommere er også Per Olav Tellesbø (60) og Sigvart Sivertsen (55). Tellesbø har et par års fartstid i Kristiansund kirkekor, mens Sivertsen har vært innom både Fosnafolk og Operakoret.

– Jeg har hørt Egges Mannskor 17. mai på trappa utenfor Festiviteten i mange år. Jeg er imponert over fylden i koret, sier Tellesbø.

Sivertsen vurderte også Kammerkoret, men onsdag som øvingsdag passet dårlig.

– Det blir et annet miljø i mannskor. Og så slipper vi jo unna disse sopranene, sier Sivertsen – i kjent stil.

Kommentarer til denne saken