Vil lage Röyksopps nye musikkvideo

Drømmen: Sverre har lenge drømt om å lage musikkvideoen til Running To The Sea. Nå har han en stor sjanse.

Drømmen: Sverre har lenge drømt om å lage musikkvideoen til Running To The Sea. Nå har han en stor sjanse. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Filmregissør Sverre Mollan (33) fra Frei så sitt snitt da Röyksopp utlyste en konkurranse. Oppgaven? Lage en musikkvideo til storhiten "Running To The Sea".

DEL

I følge han selv var han ikke vanskelig å be da en kollega fra miljøet tipset om konkurransen. Han hadde allerede hatt planer om å kontakte bandet.

- Running To The Sea er en stor personlig favoritt, og jeg reagerte på at den ikke hadde en musikkvideo. Så jeg hadde allerede fra tidligere vurdert å kontakte dem for et tilbud.

Eminent fotograf

33-åringen driver eget foretak i Sandefjord, og har lang fartstid i musikkvideoproduksjon. Han har produsert for de aller fleste sjangre, blant annet country, metal, electronica og pop. Vinnervideoen av konkurransen til Röyksopp vil bli den offisielle musikkvideoen for låten, i tillegg til en premiepott på den søte sum av hele 10.000 amerikanske dollar, noe som i dagens kurs er omregnet til rett over 71.000 norske kroner. Han har allerede planlagt hva de skal gå til om seieren blir hans.

- For det første skal jeg dekke utgifter i forbindelse med produksjonen, men dette var på svært lavt budsjett, så jeg går nok i null, og vel så det. Potten skal videre deles likt på bidragsyterne.

Det betyr at skuespillerne Hege Marie Roligheten og Mathias Ramfelt samt. assistent Lasse Ibsen Thun også får lønn for jobben. En kjapp og hektisk jobb, og i følge Mollan på svært begrenset tid.

- Vi hadde tre uker på oss, noe som er i det minste laget.

Klar plan

Til tross for dette var planen klar, og han ønsket kun å komme med sitt bidrag om det ønskede crewet kunne stille opp. Men han innrømmer at han hadde en plan B. Da en slik etterlengtet mulighet dukket opp, ville han ikke gi seg ved første hinder.

Konkurransen ble stengt for bidrag 8. juni, og Sverre er med å konkurrerer mot 227 andre håpefulle fra hele verden. Pr. 30.06 er hans video den 11. mest sette.

Her kan du se videoen til Sverre.

Artikkeltags