Kristiansund til gul beredskap

Rådmann Arne Ingebrigtsen (fra venstre), ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik i Kristiansund.

Rådmann Arne Ingebrigtsen (fra venstre), ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik i Kristiansund. Foto:

Kristiansund kommune senker beredskapsnivået fra oransje til gult.

DEL

Det opplyser kommunen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det var torsdag 1. oktober at Kristiansund kommune gikk opp til oransje beredskap i sammenheng med nye smitteutbrudd i kommunen.

Da besluttet kommuneoverlegen at alle arrangementer med mer enn 50 personer ville bli avlyst fra fredag 2. oktober klokken 08.00, noe som innebar at både Smølabonan og Verdiskaperkonferansen måtte avlyse.

LES OGSÅ:

Ingen positive prøver

Beredskapsnivå oransje var i utgangspunktet satt til å vare gjennom helga, men ble forlenget fram til torsdag 8. oktober. Nå går det altså ned til gult.

– Kommuneoverlege Askill Sandvik og smittevernteamet har klart å slå ned et smitteutbrudd, og kommunen har ikke hatt positive koronaprøver denne uken, skriver kommunikasjonssjef Tore Lyngvær i Kristiansund kommune i en pressemelding.

Dette betyr at vedtaket om forbud mot større samlinger enn 50 personer også utgår ved midnatt, og ikke vil bli forlenget.

Det samme gjelder også besøksstans i sykehjem. Fra fredag kan pårørende og venner igjen besøke sine kjære i sykehjemmene.

Fortsatt loggføring

Noe som videreføres, er at byens skjenke- og serveringssteder skal loggføre gjester til og med mandag 12. oktober klokken 24.00 i påvente av nasjonale føringer på dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken