Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansund Sp: Stopp fellessykehuset!

Stopp fellessykehuset på Hjelset – fødeavdeling og akutt ved sykehuset i Kristiansund

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen vet den endelige prisen på sykehuset på Hjelset. Etter at prosjektet er stoppet for andre gang, fordi kostnadsanslagene fra helseforetaket har vært urealistiske, er prisen foreløpig oppe i seks milliarder.

Dette er en dobling av de første anslagene. Helseforetaket foreslår nå å gå over til flere mindre entrepriser, etter at samarbeidet med Skanska ble avsluttet. Ingen har noen formening om hva sluttsummen blir.

I teorien skulle et nytt sykehus på Hjelset bli mye bedre enn sykehusene i Kristiansund og Molde hver for seg. Siden starten er prosjektet redusert så mye at forutsetningene for et fellessykehus ikke lenger er til stede.

Kristiansund Senterparti henstiller både Helse Møre og Romsdal, Helse Midt og ikke minst helseministeren om å sette på bremsene.

Økte kostnader på Hjelset vil gi svært negative konsekvenser for spesialisthelsetjenesten i hele fylket, noe ingen er tjent med. Kristiansund senterparti kan derfor under ingen omstendighet godta at prosjektet eventuelt settes i gang før den endelige summen på hele prosjektet er offentlig kjent.

Kristiansund senterparti mener derfor, med den skremmende mangel på oversikt og kostnadskontroll i bakhodet, at følgende må skje:

- Stopp fellessykehuset på Hjelset

- Planlegg for fødeavdeling og akutt ved SNR Kristiansund, uansett utfall av Hjelset

- Foretaksmodellen må skrinlegges for å sikre demokratisk kontroll over et bokstavelig talt livsviktig samfunnsområde

Sykehuset på Hjelset må nedskaleres for å dekke behovene for Molde og omegn.

Kommentarer til denne saken