Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansund Sp og aksen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Berit Frey, vi er mange som set stor pris på at du går inn for ei redeleg utgreiing av Romsdalsaksen, som mange andre i Senterpartiet på Nordmøre. Men det er trist at det delte Senterpartiet i denne saka har gått inn for Møreaksen.

Eg viser til fylgjande referat frå Tidens Krav den 15.09.21 som respons på det svært gode valresultatet for Senterpartiet i Kristiansund:

«– Helsepolitikken er en del av forklaringen. Ikke bare fødesaken, men også helseforetaksloven. Så har vi også striden om Møreaksen/Romsdalsaksen der vi i Kristiansund Sp har gått inn for å få utredet Romsdalsaksen, og jeg tror også det er en del av forklaringen på dette valgresultatet, sier varaordfører Berit Frey.»

Spørsmålet blir no: Hadde veljarane grunn til å stole på at uttalane til Senterpartiet i Kristiansund i aksesaka var noko meir enn ynskjetenking? Har Senterpartiet i Kristiansund ei realistisk forventning om å få Senterpartiet til å gå inn for at Romsdalsaksen skal få ei redeleg utgreiing, særleg i lys av det jukset som journalist Arild Myhre i Tidens Krav har avslørt? Eller har Senterpartiet i Kristiansund lurt sine veljarar ved å framsnakke offentleg noko de visste berre var ynskjetenking?

Les også

Senterpartiet størst på Nordmøre – Ap nær halvert på åtte år i Kristiansund

Kommentarer til denne saken