Kristiansund går fra rød til oransje beredskap

Rådmann Arne Ingebrigtsen (til venstre) og kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik i Kristiansund kommune.

Rådmann Arne Ingebrigtsen (til venstre) og kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik i Kristiansund kommune. Foto:

Kristiansund kommune senker beredskapsnivået.

DEL

Etter to uker i rød beredskap i forbindelse med koronapandemien, senker rådmann Arne Ingebrigtsen beredskapsnivået i Kristiansund til oransje, opplyser kommunen i en pressemelding tirsdag kveld.

«Det betyr at alle pandemiforebyggende tiltak er under kontroll i Kristiansund», opplyses det i pressemeldingen. Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik uttaler at antall smittede øker langsomt, men at det fortsatt er kjent smittevei.

– Den første og innledende fasen har vært krevende, men organisasjonen har levert over all forventning. Vi er nå grundig forberedt på de utfordringene som kommer, skriver ordfører Kjell Neergaard i pressemeldingen.

I skrivende stund har totalt sju personer fått påvist koronasmitte i Kristiansund.

Det er tatt over 300 prøver, og ifølge pressemeldingen planlegges det å øke kapasiteten på testing.

Legevakten er i ferd med å flyttes til Frei.

– Vi hadde møte i kriseledelsen i går ettermiddag, og da fikk vi status fra alle enhetene. Det viser grønt lys på alle forberedende og operative funksjoner. I dag kom beskjed fra kommuneoverlegen om at flyttingen av legevakten også er i rute. Dette betyr at vi senker beredskapsnivået til såkalt stabsberedskap, skriver rådmann Arne Ingebrigtsen i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken