Kristiansund Ap: – Noe annet er mildt sagt oppsiktsvekkende

DEL

Det ble onsdag kveld kjent at helseforetaket har stengt fødeavdelingen i Kristiansund ut året, en avgjørelse som – naturlig nok – har skapt mange og sterke reaksjoner på Nordmøre og i Kristiansund.

Kristiansund Arbeiderparti har onsdag kveld sent ut denne pressemeldingen under tittelen «Uakseptabelt at fødeavdelingen i Kristiansund legges ned!":

Kristiansund Arbeiderparti mener at det ikke er et alternativ å legge ned fødeavdelingen ved Kristiansund sykehus. Dette vil være brudd på det et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Sp, Frp og SV i Stortinget stemte for den 12. mai i fjor. Vedtaket slo fast at fødeavdelingen ved sykehuset i Kristiansund skal bestå til et eventuelt fellessykehus står ferdig en gang i framtiden.

Stortingsvedtaket dreier seg spesifikt om fødetilbudet i Kristiansund. Kristiansund Arbeiderparti forutsetter at Helse Møre og Romsdal opprettholder tidligere lovnader om å opprettholde fødeavdelingen. Det er foretakets plikt og samfunnsoppdrag at de klarer å rekruttere den nødvendige kompetansen slik at tilbudet er trygt og medisinskfaglig forsvarlig- noe annet er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Pressemeldingen er underskrevet av Berit Tønnesen, som er leder Kristiansund Arbeiderparti.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken