Lynsjakkturneringen lørdag kveld samlet 27 deltakere. Etter 11 runder sto Tore Kristiansen igjen som vinner. Både kristiansunderen og Zhenliu Bai fra Trondheim stoppet på 8 poeng, men Kristiansen vant fordi han hadde bedre kvalitet (hadde møtt bedre spillere).

Resultatet var en ny bekreftelse på at Kristiansen er i god form. Han har spilt solid og godt siden i fjor høst og toppet det altså med å vinne lynsjakken lørdag.

Unggutten Amadeus Sveggen imponerte med tredjeplass og fikk 7,5 poeng. Verdt å nevne er det også at Morten Frost tok en sterk åttendeplass med 7 poeng.

Tidligere på dagen ble det arrangert Grand Prix-turnering for barn. Kristiansund hadde fem spillere med. Alle fikk poeng og viste god framgang fra tidligere. Mange av de unge kristiansunderne er helt ferske og har liten erfaring med spill i turneringer.

Vertskap for seriesjakk

Sjakkhelga i Molde ble avsluttet med hurtigsjakk søndag. Hele 30 spillere var med, men denne gangen måtte kristiansunderne se at arrangørklubbens spillere var best. Mikita Shuldau vant foran Tor Wetle Hoem.

Thomas Nyland, som også er moldenser, var beste spiller fra Kristiansund Sjakklubb med sjetteplass. Hele ti spillere fra Nordmøres ledelsen sjakklubb hadde tatt turen til Molde. Gledelig var det også at flere fra Sunndal var med og spilte sjakk i helga.

Kommende torsdag starter langsjakkturneringen i Kristiansund. Spillerne er delt i to grupper etter antatt spillestyrke. I den gjeveste gruppa er sju spillere, mens 14 skal prøve seg i B. I B-gruppa er spillerne delt i to puljer. Plasseringene avgjøres med plasseringskamper helt til slutt.

Ellers er det klart at årets Grand Prix-turnering i lynsjakk og hurtigsjakk i Kristiansund blir arrangert 4. og 5. mars. I år vil også Kristiansund være vertskap for seriesjakken i Møre og Romsdal. Både 1. divisjon og 2. divisjon spiller 11. og 12. februar.