Gå til sidens hovedinnhold

Krisepakke til fagskolen

Nå kommer krisepakken til studentene.

Krisepakken inneholder 1,1 milliard kroner til målrettede tiltak for studenter for å motvirke frafall og forsinkelser i studiene ved universitet, høyskoler og fagskoler.

I dette ligger 230 millioner kroner til flere sosiale lavterskeltilbud, bedre psykisk helsetilbud og penger til å lønne studenter for å drive faglig og sosial oppfølging av studenter.

– Barn og unge har betalt en høy pris under koronakrisen, både faglig og sosialt. Elever og studenter har tapt mye verdifull undervisning, og ikke minst har de tapt verdifulle opplevelser, sier stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) fra Averøy i en pressemelding.

Fagskolene får 20.000 kroner hver i basistilskudd, pluss et tilskudd per elev. Fagskolen i Kristiansund får 63.815 kroner, mens Fagskolen i Ålesund får 115.597 kroner.

Psykiske helsetilbud

Høyskolen i Molde får nesten 1,5 millioner kroner av krisepakkepengene, mens studentsamskipnaden i Molde får 727.000 kroner.

Målet er at pengene samlet skal brukes til å gi så mange studenter som mulig tilgang til sosiale tilbud og psykiske helsetilbud. I tillegg til pengene til studentsamskipnadene får Mental Helses studenttelefon 1,5 millioner kroner.

– Lange perioder med nedstenginger har ført til at flere studenter har ekstra behov og ønske om tettere faglig oppfølging. En del av pengene går til at fagskoler, høyskoler og universiteter kan lønne studenter for å få på plass flere faglige tilbud og tettere faglig oppfølging. Dette løser to problemer. For det første, ønsket om mer oppfølging. For det andre, jobber som gir inntekt til studenter som trenger arbeid, sier Reiten.

Kommentarer til denne saken