Det nygifte paret vil starte innsamlingsaksjon.

Om lag 16.000 kroner forsvant etter innbruddet natt til andre juledag, penger som skulle ha gått til menighetsarbeid i 2013.

Les også:

Tyv stjal kollekten

– Jeg har følt meg matt og oppgitt etter innbruddet. Men når disse to unge, nygifte tar dette flotte initiativet, blir jeg bare utrolig glad, sier sokneprest Lars-Ove Skaret.

Setter pris på

Nadia (tidligere Aunvik) og Kenneth Strand Stubø leste om innbruddet i Tidens Krav. Det var da ideen dukket opp om at de kunne dra i gang en aksjon.

– Vi har ikke noe spesielt nært forhold til kirka, men vi setter stor pris på at den er der og det arbeidet den gjør, sier de to, som synes det er sjofelt at noen kan få seg til å stjele penger som er samlet inn gjennom kollekt.

Nadia og Kenneth har brukt romjula til å organisere en aksjon for at kirka skal få tilbake beløpet som er stjålet.

– Det koster så lite for oss. Bare noen telefoner. Bryllupsreisen tar vi til sommeren.

Firmaer med

Flere firma har sagt at de vil være med: Elektroservice, Strand & Stubø, Heggset Engineering, FMC Technologies, Surnadal Sparebank, Neas og Hennes Hårstudio.

Og flere vil bli utfordret.

– Det er kommet inn noen tusener allerede. Gjennom en konto i Surnadal Sparebanks avdeling i Kristiansund (4040.16.67344) er det mulig også for enkeltpersoner å bidra. Bestemor har allerede meldt seg. Man kan også betale direkte i banken, sier Kenneth.