Det opplyser Rosenborg i en pressemelding mandag ettermiddag.

Koteng har vært styreleder i RBK siden 2012, og han mener at tiden er inne for et skifte. Dermed stiller han sin plass til disposisjon på årsmøtet i februar.

– Jeg er glad i Rosenborg. Det er veldig interessant, motiverende og artig å lede klubben, og i perioder er det også veldig krevende og utfordrende, sier Koteng og fortsetter:

– Nå er jeg veldig glad for at Kjetil Rekdal og Geir Frigård er på plass, og jeg registrerer med glede at det er stor begeistring for det nye trenerteamet. Jeg håper at alle rosenborgere vil trekke i samme retning framover, slik at klubben igjen preges av «godfoten». Hvis mitt valg om ikke å stille som kandidat kan bidra til å samle klubben, er jeg godt fornøyd.

Koteng har vært en tidvis omstridt styreleder, særlig som følge av sparkingen av Kåre Ingebrigtsen sommeren 2018 og de sportslig tunge tidene som fulgte.

Under Kotengs tid som styreleder har Rosenborg vunnet serien fire ganger og cupen tre ganger. De siste titlene kom i 2018.

På årsmøtet 17. februar skal det foruten valg av styremedlemmer blant annet stemmes over en fusjon mellom herre- og kvinnelaget. Valgkomiteen jobber nå med å lage sin innstilling til årsmøtet.

– Engasjementet rundt klubben er formidabelt, og jeg er overbevist om at RBK vil komme opp av bølgedalen og igjen være med å slåss om edelt metall, sier Koteng.