Koronaviruset lammer kultur og idrett – «alt» avlyses på Nordmøre

Så og si «alt» av kulturarrangementer på Nordmøre meldes avlyst eller flyttet til andre datoer. Nå melder også flere idrettslag om avlysninger av treninger og cuper som følge av smittefaren.

DEL

Saken oppdateres med nye opplysninger dersom flere arrangementer blir avlyst. Har du informasjon om ett arrangement som må avlyses, send oss en e-post: redaksjon@tk.no.

Kultur

Konserten med Gåte i Surnadal Kulturhus 26. mars blir utsatt på ubestemt tid.

Da er situasjonen slik at tysdagsdansen til Surnadal folkedanslag blir avlyst framover.

UKM Rindal og Surnadal lørdag 14. februar er avlyst.

Konserten «Surnadals Hyllest til Dire Straits» i Braatthallen 28. mars blir utsatt. Ny dato er satt til 31. oktober 2020. Kjøpte billetter kan brukes til konserten 31. oktober, om noen ønsker refusjon kommer det informasjon via Braatthallens hjemmesider om kort tid.

Vårens dansegalla 21. mars i Braatthallen er avlyst. Det blir ny dansegalla 19. september med Lars Kristers og Dænsebændet.

Operaen i Kristiansund har besluttet å avlyse jubileumsforestillingen «På Tå Hev» 28. mars. Det gjelder også Åpen dag i Festiviteten 28. mars.

Reidar Brøske i Surnadal Røde Kors opplyser at all aktivitet i omsorgsavdelingen settes på vent, dette gjelder blant annet besøkstjenesten, ettermiddagskaffe i Røde Kors-huset og i omsorgsboligene.

Teatret Vårt har besluttet å avlyse alle forestillinger og andre publikumsaktiviteter til og med 14. april.

Konserten «Ei hånd å holde i» i Halsahallen 28. mars må dessverre avlyses på grunn av smittefaren.

Rindal sokn melder at «Sammen på søndag» den 15. mars avlyses, utsettes til en senere anledning.

Bedehusbasaren i Tingvoll fredag er avlyst.

Øksendal Songlag og Sunndal Musikkforening har besluttet å utsette konsertene «Vårlige tonar frå Nordmør» henholdsvis i Øksendal kirke og Hov kirke den 20. og 21. mars på grunn av situasjonen med koronaviruset.

– Vi ønsker ikke ta noen risiko med tanke på spredning av virus. Vi er et stort anlegg som det er vanskelig å ha full kontroll på desinfeksjon av flater og områder. Dette medfører selvfølgelig ingen trening for Braatt IL og NM er som nevn tidligere avlyst. skriver Anders Bjerkelund i Arena Nordvest.

Fylkeskommunen har avlyst forfatterturneene som går for tiden, og det fører også til at det ikke blir noe av forfattertreffet med Chris Tvedt på Surnadal bibliotek i neste uke.

Nordic Light Events har utsatt den nye fotofestivalen UNG Nordic Light, mest sannsynlig til høsten.

Møre og Romsdal folkemusikklag har også tatt beslutningen om å avlyse arrangementet «Fylkeskappleik i Surnadal 2020». Arrangørene skriver på arrangementets facebookside at de med tungt hjerte må avlyse fylkeskappleiken som skulle arrangeres 21.–22. mars.

– Dessverre er situasjonen rundt spredningen av koronavirus slik at det ikke var praktisk mulig å gjennomføre kappleiken på den måten vi ønsker. Vi ønsker også å vise samfunnsansvar ved å ikke bidra til økt smittespredning, skriver Hanne Moldvær Salthammer, styreleder for Møre og Romsdal folkemusikklag.

Kulturfabrikken og Braatthallen rammes av korona: – Klart det er alvorlig

Gjemnes kommune har bestemt å utsette kabaret i Flemma lørdag 14. mars.

Booking og Eventservice som drives fra Frei rammes hardt av koronavirus.

– Vi har måtte avlyse eller utsette alle våre arrangementer fram til påske i første omgang. Dette innebærer blant annet show i Kristiansund og Sunndalsøra, men også show i Fosnavåg, Tromsø, Sandnes, Lofoten og Geilo er berørt. Dette er svært alvorlig for vårt firma, sier Alf Yttervik -Adolfsen.

En av Tidens Kravs lesere informerer om at den store basaren på Frænabu i Hustadvika som skulle arrangeres lørdag 21. mars, er utsatt til juni.

Utsetter Åge-konsert

I Rindal er lørdagens Vømmølpub på Skogsletta avlyst. Styret i Skogsletta grendelag melder dette. Arrangementet vil bli satt opp igjen når risikoen for smitte er endret.

Tempo avlyser sin før-NM-konsert som var planlagt til Kulturfabrikken tirsdag. Også delvis på grunn av at janitsjar-NM 2020 er avlyst.

Ynglingen utsetter sin barnekonsert med skolekorps og Håkon Esplo som skulle gå på Atlanten lørdag.

– Konserten skulle ha vært arrangert nå på lørdag, men nå har styret i Ynglingen måttet ta den vanskelige beslutningen om å avlyse med bakgrunn i den uoversiktlige og uavklarte situasjonen vi har rundt Korona-smitte. Situasjonen endrer seg raskt, og slik det ligger an nå ser vi det ikke som forsvarlig å opprettholde konsertene. Dette både ut ifra et smittehensyn men også ut ifra fare for karantene både for oss som deltar og for publikum. Dette er langt ifra en ønsket situasjon, vi har alle – store som små – gledet oss, men her er det forsvarlighetshensynet som veier tyngst, skriver prosjektleder Arnar Nesset.

Teaterframføringen på Meisingset Grendahus for pensjonistene er avlyst grunnet mistanke om korona.

Kultursjef i Sunndal, Ole Magne Ansnes, meddeler at konserten med Odd Nordstoga i Sunndal kulturhus lørdag, er avlyst.

Idrett

Indre Nordmøre forsvarsforening avlyser årets Skiskytingens Dag på Gravvold i Bæverdalen laurdag 21. mars kl. 12 – 16.

Surnadal IL stoppar all aktivitet: På grunn av den pågåande situasjonen med koronaviruset og anbefalingane frå Norges skiforbund og Norges Fotballforbund har Surnadal IL vald å stoppe all aktivitet i alle grupper til og med 30. april. Dette gjeld alle treningar, kampar/konkurransar og samlingar. Det er sjølvsagt leit at vi må stoppe all aktivitet, men i lys av situasjonen er dette det einaste rette å gjere. Surnadal IL skal vere med i den nasjonale dugnaden for å hindre smittespreiing og då er dette det mest effektive tiltaket vi kan gjere. Vi meiner det er rett å stoppe all aktivitet og ikkje berre i dei gruppene der særforbunda har stoppa aktiviteten. Framover skal vi følje råda frå helsemyndigheitene, kommunen og Idrettsforbundet. Kveldens årsmøte i hovudlaget vil gå som normalt, men vi bed på det sterkaste alle som har vore i område med smittespreiing eller har symptom som kan stemme overeins med korona om å ikkje møte opp.

All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars. All aktivitet i breddefotballen avlyses ut april. Dette inkluderer treninger.

Surnadal alpinsenter melder: Grunnet virus og smitte ser vi oss nødt til å avlyse alle arrangementer, treninger og renn framover. Heisen stopper også fra og med søndag 15. mars.

I Sunndal blir fotballcupene Bygg-service Rekruttering og Bygg-service Cup flyttet til høsten. Planlegging og forberedelser til Hydro Cup går som planlagt – ny vurdering 15.4.

Idrettsklubbene Dahle IL, CFK, Nordlandet, Frei og KFK innfører stans i alle arrangementer fra og med i dag, torsdag.

All aktivitet i Gry, Kårvåg/Havørn og AK stanses fra torsdag. Det vil si at alt av treninger, kamper, møter o.l. avlyses inntil videre.

Arena Nordvest velger å stenge ned skøytehallen med umiddelbar virkning.

Kristiansund Turnforening avlyser alle barne-, ungdoms-, konkurranse- og voksenpartier fra og med torsdag 12. mars. Dette gjelder alle partier i Braatthallen og i Idrettshallen. Klubboppvisningen 29. mars er også avlyst på grunnlag av kommuneoverlegens anbefaling om å avlyse alle arrangement og samlinger for over 100 personer.

Tirsdagstrimmen avlyser alle sine arrangement, både på fredag og lørdag.

Andre arrangementer

Kreftforeningen opplyser i en pressemelding at deres bøssebærere blir erstattet med en digital innsamling på grunn av koronaviruset.

Det planlagte MOT-foredraget onsdag i Sunndal kulturhus utsettes både på grunn av ønske om et godt oppmøte og anbefalinger fra helsedirektoratet mot større arrangementer innendørs.

«MOT skolen som samfunnsbygger» og Sunndal ungdomsskole kommer tilbake med ny dato for foredrag og ny informasjon om dette når det er klart.

Sunnmøre kommunale opplæringskontor avlyser fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget 20. mars i Ørsta kulturhus.

Frivilligsentralen i Rindal avlyser alle sosiale arrangement fra 12. mars og foreløpig til etter påske. Dette gjelder datakurs og dataklubb, kjøkkenpraten, kaffekroken, fritidsklubb og babytreff. Kontoret har åpningstid som vanlig.

Neptun Lekeland i Kristiansund stenger dørene fra i dag, torsdag.

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum velger å avlyse Petropolen 26. mars for å begrense smitterisikoen.

Gudstjenestene i Hov kirke og Ålvundeid kirke blir denne helga avlyst. Fra før er gudstjenesten i Øksendal kirke er allerede avlyst. Nooen av arrangementene knyttet til disse er utsatt inntil videre. Det opplyses om at man vil legge til rette for viktige kirkelige handliger som dåp, begravelser og vielser, og at konfirmasjoner vil bli vurdert når tiden nærmer seg.

Grunnet koronasmitten og de sikkerhetsmessige restriksjoner som følger med den, avlyser Statens vegvesen åpningen 2. april av Farstadsanden, Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. Statens vegvesen ønsker å gjennomføre åpningen senere i vår/sommer, men per i dag er det uvisst når dette kan skje.

Freiøya Historielag skulle avholde årsmøte tirsdag 24. mars. Dette er nå avlyst.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken