Gå til sidens hovedinnhold

Koronautbrudd i Molde

Molde kommune bekrefte onsdag kveld på sin hjemmeside at kommunen har et pågående koronautbrudd ved Kirkebakken omsorgssenter. Til sammen er fire brukere og en ansatt smittet. Institusjonen er nå stengt for besøkende og inntil videre tas det heller ikke inn nye brukere.

Tre av de fire brukerne er fullvaksinerte. Den fjerde er uvaksinert. De er høyst sannsynlig blitt smittet av en fullvaksinert ansatt.

-Sikkerheten til ansatte og brukere har høyeste prioritet nå, og i samarbeid med kommuneoverlege Cato Innerdal har vi iverksatt en rekke smitteverntiltak, sier enhetsleder Hilde Oppigårdi meldingen fra kommunen.

Alle ansatte jobber nå med munnbind og de bruker hansker ved fysisk berøring. De syke er isolert på rommene sine. Ansatte skal testes annenhver dag framover, og brukerne blir testet regelmessig. Alle skal holde minimum en meters avstand i felleslokalene.

Samtlige avdelinger ved Kirkebakken omsorgssenter er stengt for besøkende.

– Brukere som er alvorlig syke eller døende kan ta imot besøk, men pårørende må da bruke smittevernbekledning, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal.

Molde kommune fikk også melding om nye smittetilfeller tirsdag. Da testet seks personer positivt. Disse er trolig knyttet til hverandre, men de har ikke sammenheng med de smittede ved Kirkebakken omsorgssenter.


Kommentarer til denne saken