Gå til sidens hovedinnhold

Koronatilpasninger i landeveisløp

Fylkets eldste landeveisløp lar seg ikke stoppe av koronapandemien, men det gjøres tilpasninger for at deltakere og arrangører følger smittevernreglene.

Torvikbukt rundt så dagens lys i 1973. Deltakerne skal gjennom 13,4 kilometer før de er i mål.

– Varierende nasjonale føringer for smittevern har gitt en viss usikkerhet om Torvikbukt Rundt kunne gjennomføres i år, sier leder Carl Gunnar Orset i friidrettsgruppa i Torvikbukt Idrettslag.

– Men med hjelp av gode retningslinjer fra Friidrettsforbundet og entusiastiske medlemmer i idrettslaget, er vi glade for at vi kan gjennomføre, nesten som planlagt. Vi sprer arrangementet ut i tid, med maks 200 deltakere og sender konkurranseklassene ut i puljer på 25om gangen, for å nevne noe, sier Orset.

Johan Bugge fra Eidsvåg Idrettslag har løyperekorden i Torvikbukt med 42.18 satt i 2015. Han har meldt sin ankomst også i år og meldes å være i god form hvor han blant annet har vunnet Varden Opp og Melfjellet Opp.

Påmeldingen pågår fram til fredag ettermiddag. Som et ledd i smittevernet settes det endelig strek da, slik at arrangøren får tid til å administrere puljene.

En nyinnført kåring av sammenlagtvinneren på de to arrangementene i Torvikbukt, gjør at flere deltakere fra Torvikbukt 6 topper er ventet å komme tilbake.

Blant de påmeldte er det også mange mosjonister. Puljestart og en ny kåring av bedriften som stiller med flest deltakere, vil forhåpentligvis senke terskelen for å stille opp på tid.

– Vi er stolte og takknemlige for responsen vi har hatt på arrangementet gjennom alle disse åra. Ikke minst er det flott å se hvordan de frivillige stiller opp hvert år, og dermed bidrar til både liv i bygda og folkehelse i regionen. Vi vet at mange bruker våren og sommeren til å legge treningsgrunnlaget – med Torvikbukt Rundt som det store målet, sier leder Terje Humstad i Torvikbukt IL.

Kommentarer til denne saken