Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmittet har oppholdt seg i Heim – er bekymret for utbruddet i nabokommunen

Samme dag som nabokommunen Orkland melder om en smittecelle på 30 personer, ble det kjent at en koronasmittet har vært i Heim i to døgn.

Heim kommune opplyser torsdag at en person som er smittet med covid-19 har oppholdt seg i Heim fra søndag 27. juni til tirsdag 29. juni.

– Vedkommende har vært smitteførende under oppholdet, skriver kommunen på sine nettsider.

Kommunen ber personer som har vært innom følgende stedene i de oppgitte tidsrommene om å ha svært lav terskel for å teste seg dersom de får symptomer:

  • Kafe Koselig: mandag 28.06, kl. 17:30 - 19:30
  • Coop Extra på Falksenteret: mandag 28.06, kl. 19:30 - 20:00

Lokal ventekarantene

Midnatt natt til torsdag 1. juli ble de nasjonale bestemmelser angående ventekarantene avviklet. Det er imidlertid åpnet for at den enkelte kommune selv kan innføre lokal ventekarantene dersom det anses som nødvendig, og dette skjer nå i Heim.

Formannskapet i Heim kommune har torsdag vedtatt at bestemmelsen om ventekarantene opprettholdes i perioden fra 1. juli til og med 7. juli.

«Formannskapet vurderte at ventekarantene er et viktig virkemiddel for å begrense eventuell videre smitte i kommunen. Vurderingen har lagt vekt på smittesituasjonen i området rundt oss, i tillegg til at flere innbyggere i Heim sitter i smittekarantene knyttet til smitte både innenfor og utenfor Heim», skriver kommunen på sine nettsider.

Bekymret for Orkland-utbrudd

Torsdag ble det registrert seks nye smittetilfeller i nabokommunen Orkland i Trøndelag. Alle de nye tilfellene er tilknyttet det pågående utbruddet, opplyser Orkland kommune på sine nettsider torsdag kveld.

Totalt utgjør denne smittecellen nå 30 personer.

Kommunen venter fortsatt på rundt 60 svar på koronaprøver tatt onsdag. Torsdag er det tatt over 250 koronatester i Orkland, og det ventes nye positive prøvesvar.

Utbruddet i Orkland bekymrer også Heim kommune.

«Dette er en påminnelse om at pandemien dessverre ikke er over. Flere og flere vaksineres, men vaksinedekningen i mange kommuner er fortsatt lav. Heim kommune ber sine innbyggere om å fortsette med godt smittevern og om å unngå unødvendig reiser og besøk på tvers av kommunegrensene slik situasjonen er nå. Heim kommune har på nåværende tidspunkt ingen lokal forskrift, og det er de nasjonale anbefalingene som gjelder, men vi oppfordrer folk til å bruke munnbind på offentlig sted der det er vanskelig å holde tilstrekkelig avstand. Sammen kan vi redusere risikoen for ny smitte i Heim», skriver Heim kommune om smitteutbruddet i Orkland.

Kommentarer til denne saken