Helse Møre og Romsdal opplyser søndag formiddag at antall innlagte pasienter ved sykehusene i fylket har gått fra ti personer til åtte personer i løpet av det siste døgnet. Både i Kristiansund og i Ålesund er pasienter blitt utskrevet fra sykehus.

Dermed er det nå tre innlagte koronapasienter ved Kristiansund sjukehus. To av disse får intensivbehandling, og tilstanden deres er alvorlig, men stabil.

Den tredje pasienten i Kristiansund ligger på kohortavdelingen, og tilstanden er stabil.

Ansatt med positiv test

Ved Ålesund sjukehus er det nå bare én koronapasient. Pasienten er på kohortavdelingen, og tilstanden er etter forholdene god.

Helse Møre og Romsdal opplyser samtidig at en ansatt ved sykehuset har testet positivt på korona.

– Det er ingen mistanke om videre smitte til andre ansatte eller pasienter, skriver kommunikasjonsdirektør May-Helen Molvær Grimstad i Helse Møre og Romsdal HF i en pressemelding.

Bedring for flere pasienter

Ved Molde sjukehus er det fortsatt to innlagte koronapasienter. Tilstanden for den ene pasienten er alvorlig, men stabil. Den andre pasienten ligger på kohortavdelingen og er i bedring.

I Volda er det to innlagte koronapasienter. Den ene er på intensiven, men tilstanden er i bedring. Den andre pasienten er på kohortavdelingen, og tilstanden er etter forholdene god.

Avslører hvor lenge smitten kan henge igjen i lufta etter hoste

Elisabeth (49) ble koronasmittet: – Det kjentes ut som at noen forsøkte å snøre igjen lungene

Dette kan avgjøre hvordan koronakrisen slutter – venter på svar fra Kina