Gå til sidens hovedinnhold

Koronapandemien: Hvor går ferden videre?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når skal dette marerittet ta slutt? Eller er det slik at viruset kan sitte igjen i flere år enda i samfunnet? For å forstå dette må vi helt tilbake til starten i mars 2020. I tillegg har vi nå også fått omikronvarianten. Sistnevnte er kanskje ikke så farlig, men antagelig mer smittsom.

Men hvordan skal vi leve fremover? Nærmest fra dag til dag. Og frustrasjonen blant befolkningen bare øker. Det er prisverdig av finansminister Trygve Slagsvold Vedum å foreslå å åpne ølkranene igjen. Men er det riktig vei å gå? Sannsynligvis ja. Ellers er min klare mening at vaksineringsprosessen i Norge har vært formidabelt bra. Den vil nok holde folk flest borte fra de verste symptomene.

Hva så med det lokale arbeidsmarkedet i Kristiansund? De blør nå. Spesielt utelivsbransjen som må permittere ansatte.

Men over tid har jeg god tro på at samfunnet har lært seg å leve med dette viruset. Det må vi. Vi har jo ikke noe valg om livet skal bli til å holde ut.

Avslutningsvis vil undertegnende rette en stor takk til sykepleierne og legene som tar imot de alvorligste koronasyke. De er de største heltene.

Kommentarer til denne saken