Korona stoppet jubileumsforestillingen – nå blir det i stedet talkshow

Det er her i hagen til Lady Arbuthnotts hjem i Sunndal at talkshowet skal finne sted.

Det er her i hagen til Lady Arbuthnotts hjem i Sunndal at talkshowet skal finne sted.

Det blir en annerledes «Lady»-sommer for artistene i musikkspilldramaet om livet til den velstående skotske damen.

DEL

Musikkspillet «Lady Arbuthnott – Frua på Elverøy» skulle onsdag hatt premiere for 25. gang. Koronapandemien satte en stopper for jubileumsforestillingene, og produksjonsteamet bak «Ladyen» måtte tenke nytt.

– I stedet for å sette oss ned og bare forberede oss til neste år, har vi gjort flere grep for å sikre at det blir noe Lady-aktivitet også i dette spesielle året, sier styreleder Eva Heidi Lund Silseth i JazzåTeatret Produksjon AS i en pressemelding.

Lady-talkshow

Et av tiltakene er å produsere et talkshow om «Ladyen» og historien bak og på scenen, der publikum blant annet får høre fra flere sentrale skikkelser i teaterproduksjonen opp gjennom årene – støttespillere, aktører og noen publikummere.

JazzåTeatret produksjons Tommy Fossum og Tina Fløystad har sammen med produksjonsselskapet TINGH i Molde jobbet med å sette sammen og produsere talkshowet, som foregår i hagen til Arbuthnotts hjem i Sunndal, Elverhøy. Showet vises på premieretidspunktet onsdag 17. juni og vil også være tilgjengelig på Internett etter premieren.

– Vi oppfordrer til at man ser talkshowet sammen med flere og tenker at man er på premiere. Men servering og selskap må publikum selv sørge for denne gangen, sier «Lady»-produsent Fossum ifølge pressemeldingen.

Styreleder Eva Heidi Lund Silseth og produsent Tommy Fossum i JazzåTeatret Produksjon inviterer til en annerledes «Lady» i år.

Styreleder Eva Heidi Lund Silseth og produsent Tommy Fossum i JazzåTeatret Produksjon inviterer til en annerledes «Lady» i år.

Flere ess i ermet

Koronaavlyste forestillinger har ikke lagt en demper på kreativiteten i produksjonsselskapet. JazzåTeatret har allerede levert en barneforestilling som besøkte flere skoler i forrige uke, og har også produsert en musikkvideo som vil ha premiere senere.

I tillegg kommer to konserter nå til helgen som publikum kan være til stede på – eller se på nett om de ikke har mulighet til å komme.

Fredag samles et knippe aktører fra «Ladyens» ensemble rundt flygelet og kontrabassen i Hovshall på Sunndalsøra for å fortelle om sitt forhold til forestillingen og lage nye tolkninger av låtene.

På scenen står Yngvild Støen Grotmol, Marit Synnøve Berg, Nils Golberg Mulvik, Karen Hansen Brandvold og Nils Arne Halle Erstad. I tillegg gjør Tore Johansen, som tidligere spilte den åndelige sjamanen Same-Torkil i stykket med stor suksess, comeback i «Lady»-sammenheng. Sondre Meisfjord spiller bass og gitar, mens Bjørnar Myhr trakterer flygelet. Kristian Lund Silseth skal lede intimkonserten, som er kalt «Barbara og oss». Forestillingen blir også livestreamet.

Konsert på Leikvin

Søndag blir det familievennlig konsert på Leikvin med tolkning av Hans Hyldbakks tekster og Henning Sommerros melodier. Her har Nils Golberg Mulvik, Bjørnar Myhr og Øystein Sandbukt hovedrollene.

Mulvik vokste opp i «Lady»-miljøet og er nå skuespiller ved Nationaltheatret på 8. året. Han spilte Tevje i «Spelemann på taket» denne vinteren på Operaen i Kristiansund, og i år skulle han ha vært tilbake på Ladyscenen.

Myhr er pianist og «Lady»-produksjonens mangeårige orkesterleder, mens gitaristen Sandbukt er tidligere Spellemannspris-nominert og har tonesatt flere TV-produksjoner.

Denne forestillingen blir filmet, og vil senere bli lagt ut på nett.

Produksjonsselskapet opplyser også at billettene til neste års forestilling nå er lagt ut for salg.

For ordens skyld: Tommy Fossum er, i tillegg til å være produsent for «Lady Arbuthnott – Frua på Elverøy», også ansatt som journalist i Tidens Krav.

Artikkeltags