Korona-pandemi og meningsløse våpenkappløp

Av
DEL

MeningerVerdens militærutgifter vokste raskere i 2019 enn i de siste 10 år, ifølge det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI. De økte med hele 3,6 % fra 2018 til 2019. Utgiftene er på det høyeste nivået siden den kalde krigen. USA står for 38 % av utgiftene mens titusenvis av det amerikanske folket lider korona-døden og sykehus nedlegges.

Det er aldri så galt at noe ikke er bra. Den pågående korona-pandemien kan stoppe galskapen på grunn av det dramatisk økonomiske fallet i verden. Folk får nå en pustepause og må kreve at statsbudsjettene skal brukes på helse, utdanning og infrastruktur; ikke til sofistikerte våpen. Norge brukte 74 milliarder i 2019 og skal bruke 16 milliarder mer i de neste 8 år på et meningsløst våpenkappløp. Norges befolkning trenger mer enn noe annet framover penger til å bygge beredskap mot nye helsetragedier og for tilfredsstillende sjølberging av mat og medisiner.

Vi kan ikke lenger godta at krisa skal rasere sivilsamfunnet årevis mens NATO og USA får sine ublue opprustningskrav godkjent av regjeringen og de største opposisjonspartiene. Helse og liv må gå foran våpen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags