Korona: – Kristiansund bør følge nasjonale råd

Klaus Hoseth, adm. dir i Stranda Prolog.

Klaus Hoseth, adm. dir i Stranda Prolog.

Av
DEL

MeningerStranda Prolog mener denne debatten bør foregå i åpenhet.

Vi registrerer at vår hardtarbeidende ordfører jobber døgnet rundt for å spare liv og har lite tid å bruke på samfunnet ellers. Vi vil anbefale for ledelsen i kommunen å holde hodet kaldt og hjertet varmt, delegere oppgaver og forsøke å beholde oversikt over helheten. Da blir det mer effektiv kriseledelse.

Flytting av legevakten

Vi har forståelse for at det er behov for noen tiltak rundt flyttingen av legevakten, men mener kommunen kommuniserer utydelig rundt dette. Er det slik at Legevakten på Nordmøre har dårligere innarbeide rutiner og ikke kan operere på samme nivå som legevakten i andre kommuner nå?

Arrogant ordfører i Kristiansund

Samme dag går klinikksjefen og kommuneoverlegen ut med en felles oppfordring, og sier at det ikke er manglende kapasitet i primærhelsetjenesten. Det er faktisk et problem at folk er så redde at de ikke tør ta kontakt med legevakten eller gjennomføre nødvendig behandling.

Begrenser smitten

Kristiansund kommune sitt smittenivå er ikke signifikant forskjellig fra resten av landet, eller for områder hvor de ilegger karantene. Vi skjønner derfor ikke hvorfor kommunen kommer med en slik påstand. Undersøkelser i andre områder viser at det er mørketall i statistikken og at vi mest sannsynlig ikke har kontroll på smitten. Kristiansund sin måte å definere seg på som en øy i fase 1 er i beste fall ønsketenkning.

Umettelig behov

Et tiltak som kunne gjort hverdagen lettere for kommunen hadde vært å holde en dialog med Kristiansund og Nordmøre Næringsforening (KNN). På den måten kunne de fått ut informasjon mer effektivt. KNN er godt beredt til å formidle dette videre. De kunne også gitt kommunen informasjon tilbake. Da kunne kommunen fått bedre grunnlag for sine beslutninger.

Vi har et ansvar for samfunnet

Stranda Prolog tar det svært alvorlig når vi må si opp personell og varsle om permitteringer. Vi støtter våre ansatte når vi ser at kommunen velger at nettopp de skal miste jobben, fordi kommunen velger å overse nasjonale faglige råd. Vi vet at god helse kommer gjennom et trygt arbeidsliv, og nå utsettes disse familiene for unødvendig usikkerhet i en vanskelig tid.

Stranda Prolog ved styreleder Hilmar Kleppe og daglig leder Klaus Hoseth vil oppfordre Kristiansund Kommune om snarest å følge de nasjonale råd, og ikke fornye karantenen når den går ut i helga.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags