Unge sangere fra tre kommuner samarbeidet

Bernt G. Bøe var en av tre involverte dirigenter, da kor fra Surnadal, Rindal og Sunndal satte hverandre i stevne i Stangvik lørdag. Etter en lang dag med øving, var det duket for konsert.

Bernt G. Bøe var en av tre involverte dirigenter, da kor fra Surnadal, Rindal og Sunndal satte hverandre i stevne i Stangvik lørdag. Etter en lang dag med øving, var det duket for konsert.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter mange intense timer med øving for de tre korene fra Surnadal, Rindal og Sunndal, var det duket for konsert der både foreldre, søsken og besteforeldre med flere var tilhørere.

Det var Stangvik jentekor som var på hjemmebane denne dagen, med dirigent Bernt G. Bøe i spissen.

På besøk fikk de Salt & Petter fra Rindal, ledet av Elsa Jensvold, og Hov barnegospel fra Sunndal, ledet av Ingebjørg Charlotte P. Storset.

– For oss var det første gang vi har samarbeidet på denne måten, forteller Storset.

Men da forespørselen kom fra organist Oddveig Helset Halle, var det ikke vanskelig å si ja.

Tid til lek og moro

Korsamlingen var nok også en ny opplevelse for mange av de unge sangerne, som hver for seg har litt mindre kor å forholde seg til på vanlige øvingsdager. Nå låt det tidvis svært så fyldig, og det var ikke minst morsomt å få møte andre korsangere.

Flere nye venner ble det i løpet av lørdagen, for det var også satt av tid til lek og moro utendørs på Bordholmen.

Med et strålende vårvær siste dagen i april, var dette påkrevet. Å holde konsentrasjonen gjennom en hel dag inne, når sola skinner gjennom kirkevinduene, hadde blitt en prøvelse for de unge sangerne.

De fikk også en skikkelig pause før selve konserten, og med publikum på plass tråkket de til for alvor. I vel en time sørget de tre korene for ung samklang. Sammen i ett «storkor» eller hver for seg.

Snart er korsesongen over for i år, men det er grunn til å tro at arrangementer som dette gir flere av deltakerne lyst til å fortsette også neste år.

Artikkeltags