Gå til sidens hovedinnhold

Kontali kjøper nederlandsk selskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag gjennomførte kristiansundsselskapet Kontali oppkjøpet av nederlandske Seafood TIP.

Kontali, som holder til i Nordmørssenteret på Løkkemyra i Kristiansund, offentliggjorde tirsdag formiddag at de har kjøpt Seafood TIP.

Dette vil styrke Kontalis posisjon globalt, mener daglig leder Thomas Aas i Kontali.

– Dette selskapet analyserer en portefølje av arter som er mindre kjent i Norge, men store i global sammenheng. Gjennom oppkjøpet vil Kontali videreutvikle vår innsikt i sjømatsektoren, kundeportefølje og geografisk tilstedeværelse, sier Aas.

Kontorer i Utrecht

Ifølge pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med oppkjøpet, kjenner Kontali og Seafood TIP godt til hverandre fra tidligere, både som klient og som samarbeidspartner. Oppkjøpet vil utvide Kontalis geografiske nedslagsfelt med kontorer i Utrecht i Nederland.

Kontali er en verdensledende tilbyder av data og analyser som dekker store deler av global akvakultur og fiskeri, og kundene er både private selskaper og offentlige institusjoner.

Seafood TIP er en medlemsbasert plattform som tilbyr informasjon om handels-, produksjons- og markedsbevegelser innen ulike sjømatarter.

Som en del av oppkjøpet og strategien om å styrke satsingen på flere arter, har Kontali ansatt en kandidat med doktorgrad innen akvakultur som startet i jobben 1. oktober. Vedkommende er opprinnelig fra Nederland, men flyttet til Norge for sju år siden.

– Han har flyttet til Kristiansund og vil ha en sentral rolle med å videreutvikle Seafood TIP og vår satsing på arter som er mindre vanlig på matfatet her i Norge, sier Aas.

Nå bredere publikum

Sander Visch, daglig leder i Seafood TIP, sier at selskapet gjennom det siste året har jobbet hardt for å bli en troverdig kilde for markedskunnskap om sjømat.

– Gjennom samarbeidet mellom Kontali og Seafood TIPs ekspertise og kunnskap, er vi trygge på at vi kan utvikle våre produkter videre og nå et bredere publikum på verdensbasis, sier Visch i pressemeldingen.

Les også

Kontalisjef Thomas på hjemmebane: – Det er nå vi må ta vare på mangfoldet

Les også

Har jobber – trenger folk: – Vi har trua på Nordmøre

Kommentarer til denne saken