Gå til sidens hovedinnhold

Konsert på tredje forsøket: – Vi gir oss ikke

To ganger har Smøla janitsjar avlyst konserter på grunn av koronarestriksjoner. Men lørdag kveld smeller de til med stream-konsert.

Kulturlivet er hardt rammet av koronarestriksjoner, noe også Smøla janitsjar har fått merke. To ganger har de måttet avlyse planlagte konserter, men nå blir det konsert og musikerne får for første gang vist seg fram i år.

Konserten skal streames både på Facebook (Smølapuls) og på tk.no, fra det gamle samfunnshuset på Bakkamyra og det blir publikum i salen. Sendingen starter kl. 19.00.

– Vi har satt oss i sving og har organisert konserten slik at koronarestriksjonene følges til punkt og prikke. Vi følger de nasjonale retningslinjene og har god dialog med smittevernteamet på Smøla. Det blir 30 publikummere i salen, men dette er familie og venner som vi har invitert. Hovedpoenget er at konserten streames slik at alle som vil kan se konserten, sier Egil Holberg i Smøla janitsjar.

Konserten går under tittelen «sjøl oss».

– Det blir blant annet sanger fra DDE, og så skal vi spille noen låter av Eva Peggy Stensønes som har gått bort. Det blir fint å gjøre litt stas på Eva Peggy, sier Holberg.

Musikerne klør etter å få spille.

– Ja, vi har forberedt oss på konserter vi ikke har fått spilt, så nå gleder vi oss til å spille for publikum, sier Holberg.

Kommentarer til denne saken