Gå til sidens hovedinnhold

Kong Harald skal hjerteklaffopereres

Kong Harald (83) blir torsdag innlagt på Rikshospitalet for å gjennomgå en operasjon for å skifte hjerteklaff, opplyser Slottet.

Operasjonen skal skje fredag.

Kong Harald gjennomgikk også en operasjon av hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåren i 2005. Det ble da satt inn en kunstig hjerteklaff. Slike hjerteklaffer har en levealder på 10 til 15 år. Det er derfor ikke uvanlig at slike inngrep må gjentas etter noe tid, melder kongehuset.

Inngrepet skal utføres via lysken med lokalbedøvelse. Kongen skal være våken mens dette foregår.

– Hans Majestet Kongen har gått til jevnlige kontroller, og utredningen vi har foretatt den siste tiden har vist at dette inngrepet er nødvendig for å bedre kongens pust. Denne typen inngrep gjøres det flere hundre av i året på Rikshospitalet, og de norske operatørene er svært erfarne, sier Kongens livlege Bjørn Bendz.

Kong Harald ble utskrevet fra Rikshospitalet mandag 28. september. Han ble innlagt tre dager før på grunn av tung pust. Kronprins Haakon overtok da kongens faste programposter.

Kronprins Haakon gjennomfører som planlagt et besøk til Trondheim i helgen. Kronprinsregenten skal søndag være til stede når Den norske kirke markerer ny preses, nytt kirkemøte og nytt kirkeråd med en festgudstjeneste i Nidarosdomen.

Dronning Sonja avlyser imidlertid den planlagte reisen til Trondheim.

Kronprinsregenten gjennomfører de konstitusjonelle oppgavene i kongens fravær.

Kommentarer til denne saken