Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen var «litt naiv», nå krever Skatteetaten ni millioner av beboerne

Beboerne skulle fått ni millioner kroner i refusjon, men har så langt ikke sett en krone. Kristiansund kommune vil strekke seg langt for å rette opp i forholdet.

– Per nå har vi ikke mottatt en krone i momskompensasjon, sier styreleder for Skolegata 12, Camilla Betten Solbakken til NRK Møre og Romsdal.

Betten Solbakken, som er advokat, uttalte seg til NRK i et nyhetsinnslag 7. september i forbindelse med uheldige omstendigheter for beboerne i omsorgsboligene i borettslaget som ligger i Kristiansund sentrum.

Pengene hun refererer til er ni millioner kroner som man opprinnelig trodde staten ville stå for i form av momsrefusjoner.

Summen stammer fra da Kristiansund kommune eide bygget. Kommunen tok opp et lån på ni millioner for å ordne plass til frivilligsentralen – som nå er å finne på gateplan.

LES OGSÅ:

Momsrefusjonen er knyttet til en base for helsepersonell i bygget. Basen har vært ubemannet i snart to år, altså siden beboerne flyttet inn i november 2019. For at beboerne skal ha krav på refusjonen må basen være bemannet døgnet rundt.

NRK MR siterer Skatteetaten på følgende:

«Beboerne må motta døgnkontinuerlig bemanning og tilsyn fra denne personalbasen.»

Siv Iren Stormo Andersson, kommunalsjef i kommunen, sier at kommunen nok tok for lett på kravene fra Skatteetaten, men at kommunen vil jobbe for å skjerme beboerne fra å måtte betale de ni millionene.

– Vi hadde kanskje en litt naiv holdning til hva skattemyndighetene krevde for å få skattekompensasjon. Kommunen kommer til å strekke seg langt for å rydde opp (og) ta ansvar for dette. Slik at beboerne ikke får en økonomisk byrde, sier Stormo Andersson til NRK.

Se innslaget i sin helhet her.

Kommentarer til denne saken