Kommune og frivillighet enig etter bråk rundt bunker

Tingvoll kommune og Tingvoll krigsminnelag har blitt enige, noe Ingrid Waagen (ordfører), Geir Vågen (entreprenør), Jan Harry Røv (Tingvoll krigsminnelag) og Anders Sponås (Tingvoll krigsminnelag) er glade for.

Tingvoll kommune og Tingvoll krigsminnelag har blitt enige, noe Ingrid Waagen (ordfører), Geir Vågen (entreprenør), Jan Harry Røv (Tingvoll krigsminnelag) og Anders Sponås (Tingvoll krigsminnelag) er glade for. Foto:

Kommune og frivillighet har blitt enige etter at det har vært nokså kjølig mellom partene en tid.

DEL

I fjor sommer startet Tingvoll kommune, etter initiativ fra nystiftede Tingvoll krigsminnelag, gravearbeid for å åpne en tysk bunker på kommunal eiendom nedenfor helsesentret i bygda. Etter å ha blitt ryddet, stengte kommunen av bunkersen med sperrebånd og begrunnet dette med sikkerhetshensyn.

Siden har det – ifølge Aura Avis – vært telefoner, brev, søknader, dokumentasjoner og etterlysninger – inntil krigsminnelaget i sommer fikk skriftlig fra kommunedirektøren at området lå som en utgravd røys og var overmodent for opprydding.

Nå har det, ifølge en pressemelding fra Tingvoll kommune, blitt skrevet en avtale mellom kommune og krigsminnelag.

Er lettet

– Jeg er lettet over å få landet en avtale som sikrer opprydning av området og forutsigbarhet for Tingvoll krigsminnelag. Kommune og frivillighet skal spille på lag, og denne saken hadde kommet skjevt ut. Nå har vi kommet til enighet og fordelt ansvar for opprydninga. Tingvoll kommune leier inn Geir Vågen for å grave, mens Tingvoll krigsminnelag setter opp gjerde og sikrer inngangen til bunkersen. Slik sett er det vinn-vinn for begge parter, sier ordfører Ingrid Waagen i pressemeldingen.

Ifølge avtalen, som altså slå fast at kommunen koster graving og krigsminnelaget koster sikring – skal døren til bunkersen være låst når det ikke er folk til stede.

Avtalen gjør det også klart at Tingvoll krigsminnelag har ansvar for all sikkerhet rundt og i bunkersen, og at laget disponerer bunkersen og kan utvikle denne innvendig. Eventuelle andre tiltak må avtales med kommunen etter hvert.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken