Gå til sidens hovedinnhold

Kommer til Nordmøre: Julekonsert med Fagervik

Også i år er Hans Inge Fagervik ute på en tur i adventstida med sine musikere, som han har vært i snart 20 år.

Det kommer fram i en pressemelding fra Fagervik.

Årets turne som har med sanger hentet fra albumet Deilige Desember, startet i Finnmark for mange år siden, og har i årenes løp arbeidet seg sørover og besøkt steder der ikke så mange andre artister reiser.

Fagervik kommer fra Herøy på Helgeland, men har nå sin base i Arendal. Han har hatt musikken som levevei i over 45 år, gitt ut 20 album og har turnert i 25 land. Han har fått mange priser og utmerkelser for sitt arbeid og sin musikk. Hans sterke sosiale engasjement merkes i sangene, og konsertprogrammet mot narkotika regnes for noe av det beste av slike konsertprogrammer her i landet, heter det i pressemeldingen.

I juleprogrammet får publikum også høre at han har hentet noe av sin inspirasjon fra Prøysen i julevisa Svolværgutt. I Fløytespillerens gave er det fløytespilleren som hyller barnet i stallen. Og i Jul i våres gate, tar han oss med til dem som ikke har det så greit i jula.

Men seg på turen har Fagervik med to av sine faste musikere: Rasmus Solem på tangentinstrumenter og Trygve Hellesen på diverse fløyter, saksofon og gitar. Begge regnes som noe av det ypperste vi har her i landet.

– Denne konserten ble noe helt spesielt, slik Hans Inge Fagerviks konserter alltid er. Få artister kan kommunisere med sitt publikum som denne nordlendingen kan. Heller ikke i juleformatet. Det ble en varm og god opplevelse i julestria som jeg håper mange får oppleve, skrev avisen BA etter en konsert med Fagervik.

Konserten på Smøla blir søndag 6. desember på Vestsmøla samfunnshus.

Kommentarer til denne saken