– Vi er ekstra stolte over at vi skal tilføre elektriske busser til alle kommunene i rutepakken, noe som betyr at det kommer et elbuss-tilbud også i Averøy, Aure og Smøla, sier regionsjef Stein Jakobsen i Tide Buss AS i en pressemelding.

– Det er dermed ikke lenger bare Kristiansund som har elektriske busser, sier Jakobsen.

Avtalen strekker seg over ni og et halvt år, og ble signert av regionsjef Stein Jakobsen i Tide Buss AS og Stig Helle-Tautra, avdelingssjef i FRAM, heter det i pressemeldingen.

I sitt tilbud inkluderte Tide Buss AS flere nullutslippsbusser enn det Fram hadde som minimumskrav.

Dette gjør at Nordmøre får den høyeste andelen elbusser i fylket.

– Dette er et kjempeviktig tiltak for at vi skal klare å bli bærekraftsfylke nummer en, og at vi skal nå målet om å bli klimanøytral innen 2030, seier Jesper Wiig, seksjonsleder drift i FRAM i pressemeldingen.

Nytt bussdepot i Pilotvegen

Etter signeringen av kontrakten, drog følget til Pilotvegen, der Møre og Romsdal fylkeskommune er godt i gang med å realisere et nytt bussdepot i Kristiansund.

– Vi er helt avhengige av gode, moderne fasiliteter for å realisere det miljøvennlige busstilbudet som kommer på plass fra 2024 når den nye kontrakten starter, seier prosjektleder for nytt bussdepot, Andrea Lode i Møre og Romsdal fylkeskommune.