Kom til enighet: Tove-Lise Torve (Ap) får fylkesordfører-klubba

Bildet er tatt under kveldens møte hos Yvonne Wold på Åndalsnes hvor forhandlingene foregikk.

Bildet er tatt under kveldens møte hos Yvonne Wold på Åndalsnes hvor forhandlingene foregikk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torve blir fylkesordfører.

DEL

Tove-Lise Torve blir fylkesordfører og Aps Per Vidar Kjølmoen beholder jobben som varaordfører, skriver Sunnmørsposten.

Ap og Sp gikk i kveld i forhandlinger om makten i fylkestinget etter at Frank Sve tidligere på dagen gjorde det klart at Frp ville trekke seg fra avtalen med Ap.

De har med seg Venstre, KrF, SV og Miljøpartiet i den nye avtalen. De seks partiene har til sammen 27 mandater i fylkestinget.

Avtalen sikrer Senterpartiet lederen i både samferdselsutvalget, utdanningsutvalget og næringsutvalget, ifølge smp.no.

I en pressemelding (signert Kristin Sørheim, Randi Walderhaug Frisvold, Yvonne Wold, Carl Johansen, Pål Farstad, Silje Alise Ness og Tove-Lise Torve), sendt sent mandag kveld fra Torve, heter det følgende:

«Ap, Sp, KrF, SV, MDG, V og R har i kveld signert en avtale. Alle partiene, unntatt Rødt, har forpliktet seg til å bli enige om en politisk plattform. Vi kommer tilbake til detaljene i plattformen. Rødt har kun sluttet seg til den valgtekniske avtalen».

Mandag ettermiddag sa Torve til Tidens Krav at hun ikke var overrasket over at Frp ville trekke seg ettersom SV var tydelig på at de ikke ville støtte å ha Frank Sve og Frp til å lede samferdselsutvalget.

– Nå søker vi tilbake til forhandlingsbordet med de rødgrønne. Vi må få tilbake den tonen vi hadde før det ble brudd. Vi har en klar ambisjon om å finne sammen nå. Det var også vår plan å få til en avtale basert på en trygg politisk plattform den gang - og det vil vi også nå. Vi vil sette i gang samtalene så raskt som mulig, bekrefter Torve.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken