Tirsdag ettermiddag var det en kollisjon på Omsundbrua i Kristiansund. Dette førte til stans i trafikken i begge retninger.

– To kjøretøy og totalt tre personer er involvert. Alle er ute av bilene, sier operasjonsleder Eivind Klokkersund i Møre og Romsdal politidistrikt.

I 16-tiden meldte politiet at det var ryddet på stedet, og at trafikken ble sluppet fram i begge retninger. Klokken 16.30 meldte Klokkersund at trafikken fløt som normalt på stedet.

Etter veien ble åpnet igjen skjedde det en ny hendelse som gjorde at køkaoset fortsatte. Les mer her.

Til sykehus i Kristiansund og Molde

Alle nødetatene rykket ut til Omsundbrua. De involverte ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

– Den ene føreren kjøres til Molde sjukehus, og en passasjer sendes til Kristiansund sjukehus, sier Klokkersund.

Det oppsto lange køer i begge retninger som følge av trafikkulykken. Verst var på Løkkemyra-siden av brua, der mange skal kjøre ut av byen i rushtiden.

Se video av køa på Rensvik:

Leservideo

Det ble satt i gang manuell dirigering på stedet og siden begge bilene sto i samme kjørefelt, var det mulig å passere. Bilberger ble tilkalt for å rydde kjøretøyene unna riksveien.

Glatt vei?

Politiet har fått melding om at det er glatt på brua. Dette kan ikke være frost, siden det er 16 grader i Kristiansund tirsdag. Operasjonslederen visste ikke om kjøreforholdene skyldes søl i veibanen, eller om det var noe annet.

– Det skal være glatt på selve brua, og Vegtrafikksentralen sender ut feiebil for å sjekke. Etter kollisjonen var det også en motorsykkel som veltet ved stedet, så det tyder på at det er glatt, sa Klokkersund tidligere på dagen.

Tirsdag kveld sier operasjonslederen at det ble meldt om oljesøl fra en av de involverte bilene. Dette ble ryddet opp av Vegtrafikksentralen før veien ble åpnet igjen.

– Det er informasjonen vi har per nå. Det er jo teoretisk mulig at det var oljesøl på stedet før ulykken inntraff, men vi har ingen holdepunkter for å fastslå det nå, sier han.

Oljesølet skal være grunnen til at motorsykkelen også veltet, ifølge Klokkersund.

– Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Vi oppretter sak og vil undersøke videre for å finne ut hva som har skjedd. Per nå er det ingen mistanke om noe kriminelt og ingen førerkort er beslaglagt, sier operasjonslederen tirsdag kveld.

Meldingen om ulykken kom klokken 14.32. Omsundbrua er en del av riksvei 70 og er den tidligere kommunegrensa mellom Kristiansund og Frei.

Har du fått med deg disse sakene?