KNT vil ikke ha dagsbesøk på hyttene

Sollia i Heim kommune.

Sollia i Heim kommune. Foto:

– Vanligvis er dette kjempeflott, men akkurat i år ønsker vi at dagsturen ikke legges innom hyttene, sier Roar Halten, daglig leder i KNT.

DEL

Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) går fredag ut med en oppfordring til turgåere om å ikke benytte foreningens hytter under dagsbesøk.

Årsaken er koronaviruset.

– Vi opplever ganske mange besøkende som kommer innom. Vanligvis er dette kjempeflott, men akkurat i år ønsker vi at dagsturen ikke legges innom hyttene, sier daglig leder Roar Halten i KNT i en pressemelding.

For å hindre smittespredning ønsker KNT at toalettene og andre fasiliteter ikke blir brukt av andre enn de som bor på hyttene.

På enkelte av hyttene er toalettene vanligvis hyppig brukt av forbipasserende, og særlig hyttene som ligger ved Stikk Ut-poster har spesielt mange besøkende.

– Når KNT sitt betjente tilbud åpner på Vangshaugen, Todalshytta og Aursjøhytta åpner, så tar de naturlig nok imot gjester på normalt vis. Disse hyttene vil fungere på lik linje med andre bo- og serveringssteder når de åpner for sesongen i juni, sier Halten i pressemeldingen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om din turopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken