Etter at materialer ble flydd inn 12. og 13. juni, har det skjedd store ting på Grøvudalshytta i Sunndal.

Inngangen er flyttet til fasaden mot elva, svalgang etablert og et nytt påbygg mot setra er snart ferdig utført. Påbygget inneholder hyttas nye kjøkken. Det gamle omgjøres til to soverom med til sammen seks sengeplasser.

Samtidig skal taktekkingen på den gamle delen rives og nytt og isolert tak legges. Ny bordkledning etableres på hele hytta.

En entusiastisk dugnadsgjeng har vekslet i antall fra én person til tolv personer. Med et godt matstell og en god verktøypark, har effektiviteten vært på topp, samtidig som kosen er blitt ivaretatt på en fortreffelig måte.

Og Grøvudalen er jo noe for seg selv med KNT-hytta liggende nederst på setervollen ned mot elva. Her kan man fra stillaset nyte den berømte seterdalen med krøtter og sauer beitende på vollen og i alle lier. Vekkerklokka er sau- og kubjeller som hilser oss velkommen til en ny dag.

Inner Gammelsetra har vært i drift store deler av sommeren og har forsynt dugnadsgjengen med smør, ost, rømmegrøt, spekemat og rømmebunke.

Flittige ungdommer har vært på beina fra grytidlig morgen til sene kvelden og har kunnet levere fersk melk til frokosten og de øvrige produkter når vi måtte ønske.

At Inner Gammelsetra er i drift, gir et opphold i Grøvudalen en ekstra dimensjon. Gamle setertradisjoner holdes i hevd og urbaniserte mennesker blir påmint at det finnes en mer original verden der inne i fjellheimen.

Grøvudalen har for øvrig en av Norges rikeste bestander av fjellplanter. Over 80 prosent av Norges fjellplanter finnes her.

Den gamle delen av Grøvudalshytta har vært i full bruk under arbeidet og den nye delen planlegges tatt i bruk av gjestene i løpet av høsten. Da kan fire grupper spise samtidig i romslige lokaler.

Nabohyttene som alle kan nås på en dagsmarsj, er Åmotdalshytta, Aursjøhytta, Raubergshytta og Vangshaugen. Unntatt Vangshaugen, som er betjent i sommersesongen fra sankthans til 1. september, er alle selvbetjente, det vil si at det er proviant der som kan kjøpes. Det eneste du trenger å ta med selv, er lakenpose eller sovepose.