1. oktober åpner alle KNT sine hytter etter at det har vært reservasjoner, til tider stengte hytter og strenge tiltak siden mars 2020.

– Dette er en gledens dag, sier daglig leder Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening i en pressemelding onsdag.

Nå kan du – om du trives i fjellet – igjen dra fra hytte til hytte, uten å tenke på meteren eller at det må reserveres.

– Borte blir ordet kohorter, og turgrupper av alle slag kan igjen ferdes fritt i fjellheimen uten å tenke på de strenge restriksjonene som har vært, sier KNT i pressemeldingen.

KNT

KNT er en av landets eldste turistforeninger. Siden 1888 har foreningen sørget for at fjellturister har en plass å bo i fjellheimen, i tillegg til at de også har merka stier å følge. På Nordmøre og tilgrensende strøk har KNT 26 hytteanlegg – fordelt på ytre Nordmøre, Trollheimen og Sunndalsfjella og Dovrefjel. De fleste er selvbetjente, men fire av anleggene er betjente i sommersesongen. Dette er Vangshaugen, Aursjøhytta, Innerdalshytta og Todalshytta. KNT står også bak en av DNT sine SignaTUR, som er spesielt utvalgte kvalitetsturer. Fjordruta er med sine 13 hytter, 150 km løypenett og 12 dagers tur en av disse SignaTURene. (Kilde: Pressemelding fra KNT)

Det har ikke har vært registrert utbrudd på noen av KNT sine hytter.

– Vi er takknemlige for den innsatsen som våre hyttetilsyn og øvrige dugnadsfolk har gjort i den vanskelige tiden vi har lagt bak oss. Vi er også svært imponert over hvor flinke våre gjester har vært til å følge de råd og restriksjoner som har vært i forbindelse med koronapandemien, sier Halten.

Selv om Norge er åpnet, og alle restriksjoner knyttet til pandemien er over, oppfordrer KNT alle om å følge lokale råd og tiltak, og til å sette seg inn i de enkelte kommunenes smittevernoppdateringer.