For andre året på rad er det lørdag klart for Kårvatn Skyrun. Løpet samler både de aller sprekeste som legger ut på de lange distansene, og mosjonister som kan velge en noe kortere trasé.

Alle starter fra Kårvatn, innerst i Todalen. Den korteste løypa på fire kilometer går opp til Storfjellet. Den andre er på 29 kilometer med til sammen nesten 1.700 høydemeter, mens den tredje muligheten er på hele 43 kilometer med til sammen 3.000 høydemeter.

Koronapandemien førte til noe usikkerhet også om dette arrangementet, men arrangøren har fått klarsignal fra smittevernlegen i Surnadal. Dermed blir det Kårvatn Skyrun som planlagt, dog med enkelte tilpasninger for å ivareta sikkerheten til deltakere og funksjonærer.

Det blir maksimalt 100 deltakere, påmeldingsfristen går ut ved midnatt onsdag. Det blir egne soner for deltakere og publikum. Publikum kan ta turen, men helst ikke til Kårvatn.

– Men ta gjerne turen til fjells for å heie hvor det er enklere å imøtekomme 1-metersregelen, oppfordrer arrangøren Trollheimen Fjellsportklubb.