Gå til sidens hovedinnhold

Klar med ny runde av populært fjelløp

Torvikbukt Idrettslag inviterer til Torvikbukt 6 topper lørdag 18. september.

VM-klare Anders Kjærevik fra Bergen er blant deltakerne i Gjemnes. Han er klar til å utfordre løyperekorden til Ola Hovdenak fra 2011 på tiden 2.31.4.

Kjærevik deltok i NM terrengultra i Molde forrige helg. Der løp han inn til andreplass etter 50 kilometer med tøffe forhold med blant annet mye gjørme.

Ultraløperen bor på Nordmøre hele denne uka og forbereder seg med å bli bedre kjent med løypa og forholdene i Torvikbukt før løpet, skriver Torvikbukt IL I en pressemelding.

Også i fjor var bergenseren best. Da vant han på tiden 2.34.0.

– Jeg har gledet meg til å komme tilbake og teste meg i den knallharde teknisk krevende løypa i Torvikbukt. Det er veldig hyggelige folk her og en utrolig flott natur, sier Anders Kjærevik.

Det blir også et gjensyn med Johanna Åström fra Sverige. Hun er helt i verdenstoppen i Skyrun. Åström deltok for første gang i den gjeveste «World Skyrunning Series» for to år siden. Her har hun flere førsteplasser og sterke løyperekorder å slå i bordet med. Den svenske ultraløperen omtales nå som «The new skyrunning star».

Forrige helg vant hun «normaldistansen» under Molde 7 topper. Det ryktes også at Emilie Forsberg og verdensener i fjelløping, Kilian Jornet, har huket av Torvikbukt 6 topper på kalenderen sin, men det er i skrivende stund ikke bekreftet 100 prosent om de kommer.

Lokale løpere

Også de lokale løperne vil ha et ord med i laget.

– Vi vil trekke frem junioren Erik Kårvatn fra Todalen. Han har tidligere i år har hatt knallsterke plasseringer i VM og vant også Kårvatn Skyrace, skriver arrangøren i pressemeldingen.

Også vinneren av Freikollen Opp 2021, Jan Roger Hagen fra Straumsnes, står på startstreken. Både Kårvatn og Hagen har sterke tider i Torvikbukt 6 topper fra tidligere år.

Løyperekordene i Torvikbukt 6 topper ble satt i 2011 av Ola Hovdenak på den utrolige tiden 2 timer og 31 minutter. Beste dame er Anita Iversen Lilleskare fra Bergen på sterke 2 timer og 49 minutter i 2020.

Norges hardeste halvmaraton

Det blir to fellesstarter hvor alle seks toppene skal bestiges på raskest mulig tid, 1.900 høydemeter og 21,8 kilometer langt kan betegnes som en real styrkeprøve.

Det sies at Torvikbukt 6 topper er Norges desidert hardeste halvmaraton.

I turklassen går man så mange topper man vil, og her er det ingen tidtaking.

– Dette skal passe for alle, både barn, barnefamilier og eldre som er glad i naturen. Alle får en flott deltakermedalje og pannebånd, lover arrangørene.

Kommentarer til denne saken