KBK sjekket i romjula om det var mulig å styrke trenerteamet med Joakim Klæboe (47).

Klæboe innrømmer at han var fristet da KBK kom på banen, men sier at det ikke lot seg gjøre denne gangen.

Nå er det klart at den tidligere assistenttreneren i KBK blir ny førstelagstrener for damelaget til Vålerenga. Han skal jobbe tett med hovedtrener Nils Lexerød.

– Jeg har jobbet med herrefotball i 16 år nå, i 1. divisjon og Eliteserien, og det blir veldig spennende med en ny utfordring og få jobbe i en toppklubb på damesiden. Vålerenga er en klubb som har en unik posisjon i norsk fotball, og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som trener i en ny liga, og på en ny arena, sier Klæboe til klubbens nettsider.

- Erfaren

Sportslig leder Steinar Pedersen er godt fornøyd med å få på plass den siste brikken i et svært kompetent støtteapparat.

– Med Joakim får vi inn en veldig erfaren og dyktig fotballtrener som kommer til å gli veldig bra inn i teamet.

I 2017, 2018 og 2019 var han Michelsens assistent i Kristiansund. I praksis var han ofte den som ledet treningene på feltet. Klæboe hadde også hovedansvar for kampanalyse før og etter kamper.

Harstadværingen kom fra trenerjobb i Sarpsborg 08 før han satte kursen mot Nordmøre. I hele Kristiansund-perioden pendlet han fram og tilbake fra familiens bosted i Askim. Belastningen med en ny runde med pendling har helt sikkert være en medvirkende årsak til at Klæboe til slutt landet på at en retur til KBK ikke er riktig i denne omgang.

– Men jeg håper virkelig at jeg på en eller annen måte kan komme tilbake senere en gang, sier Klæboe for å understreke hvor glad han har blitt i Kristiansund som by og KBK som klubb.