Festivalen kommer dessuten til å presentere sin nye kunstneriske leder, som etter hva TK erfarer er en høyt respektert musiker, komponist og arrangør med sterk nordmørsk tilknytning..

I Øre kirke lørdag og i Kirkelandet kirke søndag får publikum anledning til å høre musikk av to av landets fremste komponister, begge fra Nordmøre: Henning Sommerro (Surnadal) og Jan Erik Mikalsen (Kristiansund). Musikken fremføres av Ensemble Ernst, ett av landets fremste ensembler, sammen med bratsjsolisten Anders Rensvik (fra Frei). I tillegg til de to norske verkene vil ensemblet fremføre et verk av den italienske komponisten Salvatore Sciarrino.

– På bestilling fra festivalen har Henning Sommerro skrevet verket «To teser» for solo bratsj og orkester. Komponisten, som også er konferansier under konserten, er i alt han gjør, inspirert og påvirket av folkemusikken. Det er grunn til å tro at vi vil merke denne påvirkningen også i hans bratsjkonsert, skriver Kine Gyldenskog, daglig leder i KKKK, i sin invitasjon til helgens konserter.

Etterspurt

Jan Erik Mikalsen, født i Kristiansund i 1979, er en av de mest ettertraktede komponistene i Norge. Han har skrevet bestillingsverk for alle de store orkestrene i landet og for en rekke ensembler. Kveldens verk er «Les Poems» fra 2018.

«Han har vunnet en rekke priser, blant annet vant han i 2011 den prestisjefylte Toru Takemitsu Composition Award der kveldens tredje komponist, Salvatore Sciarrino, var dommer. Fra Sciarrinos enorme verkliste får vi høre «Introduzione all’oscuro» fra 1981. Musikken hans er alltid utforskende, blant annet når det gjelder klang og spilleteknikker. Han benytter ofte sitater fra tidligere musikk», heter det i pressemeldingen fra KKKK.

Anders Rensvik, født på Frei i 1973, har vært solist med de fleste norske orkestrene, og er svært aktiv som kammermusiker. I dag sitter han i en av de ledende bratsjstillingene i Oslo-filharmonien. Siden KKKK-festivalen ble opprettet i 2001, har han deltatt som bratsjist i Festivalkvartetten. Han har også hatt en finger eller to med i programvalget for festivalen.

Et speilbilde

Ensemble Ernst vokste ut av Norges musikkhøgskoles samtidsensemble på 1990-tallet. Ensemblet har spesialisert seg på framføring av musikk fra vår tid. Gjennom årene har ensemblet urframført verk av en rekke norske komponister. Det har hatt flere svært vellykkede turneer i Norden og Tyskland og har vunnet flere priser.

Thomas Rimul er en av landets fremste tolkere av musikk fra vår tid. I tillegg til å være kunstnerisk leder for Ensemble Ernst er han sjefsdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø.

– Avslutningskonsertene i helga er et speilbilde av KKKK-festivalens egenart. Her knyttes sammen nært og fjernt, og det kunstneriske nivået på både musikk og utøvere er av aller best merke, sier Kine Gytldenskog.