Ølen Betong har inngått avtale med AS Vikan Betong om å kjøpe virksomheten deres i form av et innmatskjøp, der Ølen Betong overtar eiendeler og ansatte.

Dette skriver selskapet i en pressemelding.

Vikan Betong har et betongverk på Vikanholmen på Vestbase i Kristiansund. I tillegg har selskapet to pumpebiler som vil bli overdratt til Ølen Betong Transport.

Kleven Transport, som er en lokal transportør, leverer transporttjenestene for Vikan Betong, og dette samarbeidet vil fortsette som før.

I 2021 omsatte Vikan Betong for 16,9 millioer og blandeverket har en årlig produksjon på rundt 10.000 m3.

- Dagens eiere og ledelse opplever at det er stadig vanskeligere å stå alene i et marked med økenderegulatoriske krav. De vurderer at det vil være en klar fordel for virksomheten å bli del av en størresammenslutning, sier Tine Grytnes Laskerud, daglig leder AS Vikan Betong i pressemeldingen.

For Ølen Betong er motivasjonen for oppkjøpet å oppnå en markedsposisjon i Nordmøre hvor hvor de ikke har noen aktivitet fra før.

Overtagelsen trer i kraft fra 1. mars 2023, og betongstasjonen vil bli organisert som en avdeling i Ølen Betong ledet av Roger Bolgen, som blir driftsleder for avdelingen. Bolgen har lang fartstid i Vikan Betong.

- Dette blir Ølen Betong sin første betongstasjon på Nordmøre som vi ser på som et spennende marked med bra potensial framover. Med vår organisasjon er jeg sikker på at vi i samarbeid med ansatte fra Vikan Betong vil kunne tilby et enda bedre tilbud til kundene i området, sier Lars A. Norekvål, daglig leder i Ølen Betong.