Thomas Hedum Tufte fikk en helt rå opplevelse på Grip utenfor Kristiansund mandag. Fiskeren økte sin personlige rekord for antall kilo på én fangst med mange hundre kilo etter at han og fiskelaget Morild Tuna Crew traff på en kjempestor makrellstørje.

– Vi hadde vært ute og fisket i noen timer, så satt jeg og en kompis litt i våre egne tanker. Plutselig så vi makrellstørjen som var over vannoverflaten. Så var det smell i båten i 45 minutter i strekk etter det. Det var ikke bare, bare! Med det samme vi fikk den opp, så stakk den ned igjen, forteller Tufte.

De har tillatelse fra Fiskeridirektoratet til å fiske makrellstørje som en del av et forskingsprosjekt som skal kartlegge bestanden i Norge. Det skriver Romsdals Budstikke og Fiskeavisen.

– Vi hadde fart på båten hele tiden. Så den lå aldri helt stille. Det gikk egentlig veldig fint, forklarer mannen fra Tomter i Indre Østfold.

– Vi tok aldri fisken opp av vannet, så man får jo ikke veid den. Vi går uti fra en tabell for å anslå hvor tung den var. Den baserer seg på lengden på fisken. Vi anslår at den var rundt 320 kilo. Da har vi estimert litt lavt for å ikke skryte på oss noe.

– Er dette en fisk som bare kommer til å bli større og større med tidens tann?

– Verdensrekorden er vel over 600 kilo. Så vi har noen kilo å gå på, men man skal ikke klage på en fisk på 320 kilo som den første fangsten. Det var en spesiell opplevelse, mener Tomter-mannen, som innrømmer at han fisker ganske ofte.

Likevel var opplevelsen på Nordmøre helt spesiell for indre østfoldingen.

– Jeg har aldri opplevd noe liknende før. Det største jeg har fått tidligere er en torsk på seks til sju kilo. Så det var en ganske brutal økning i antall kilo, ler han.

– Vi dro inn til land i dag, fordi det er snakk om at det skal bli noe dårlig vær. Vi blir i området til søndag, sier han.

Smølafisker fikk napp på luksusfisk: – Har ikke solgt den ennå