Onsdag ble det klart at KBKs Marius Weidel er tatt ut på G16-landslaget. Dermed følger han i fotsporene til Max Normann Williamsen og Oskar Siira Sivertsen, som allerede er en del av aldersbestemte landslag.

Weider skal være med G16-landslaget til Spania hvor det er samling i november. Der spiller Norge kamper mot Mexico (9. november), Tsjekkia (11. november) og Polen (15. november).

Dette er i samme periode som A-landslagene har sine kamper, hvor Norge blant annet skal spille borte mot Nederland i VM-kvaliken.

Weidel kommer opprinnelig fra Frei FK, og signerte proffkontrakt med KBK tidligere i høst. Han har debutert i nasjonale serie for både G16, G18 og for KBK 2 i 4. divisjon. Weidel har fått trene flere økter med A-laget.

«Weidel liker å bekle spissrollen, hvor hans fremste ferdigheter er å skape målsjanser og ikke minst avslutte med høy grad av presisjon», skriver Kristiansund Ballklubb på sine nettsider.

I fjor ble Weidel toppscorer i KBK Rekrutt i fjor. Han har nylig tilbakelagt et ti måneder langt skadeavbrudd på grunn av meniskoperasjon. Likevel har han scoret 11 ganger i høst, noe som er blitt lagt merke til av landslagstrener Gunnar Halle.

– Vi er veldig stolte på Marius sine vegne. Han har jobbet hardt og målrettet over tid for å gjøre seg fortjent til denne muligheten. Vi har stor tro på at hans spisskompetanse som målskårer vil styrke landslaget i den kommende samlingen. Vi håper at dette vil gi Marius og lagkameratene på rekruttlaget ytterligere motivasjon til videre satsing, sier Eirik Asmyhr Ranheim, hovedtrener KBK G16, i en kommentar til uttaket.